Любопитно

Между редовете: Най-обичаните любовни истории

12:18, July 05, 2018 | От New Me

                Между редовете: Най-обичаните любовни истории

Абсолютни класики!

Неслучайно са се превърнали в бестселъри, а някои от заглавията са останали като абсолютни класики за любовта за вече няколко поколения. Предлагаме ви няколко от най-обичаните книги, които преплитат в себе си повратностите в отношенията и любовта...

„Гордост и предразсъдъци”

Толкова обичана книга. Разбира се, предимно от дамите. Макар да е за време и ценности, доста далечни от съвременните, тази любовна история продължава да вълнува сърцата на читателите. Отношенията и повратностите в любовта на Елизабет и Дарси правят тази книга на Джейн Остин абсолютна класика, която дори да не е ваш тип, си струва да прочетете поне веднъж.

Вижте още: 50 жестоки книги за мъже

„Джейн Еър”

Много драматична и наситена с неочаквани обрати книга. Тук силна е не само любовната история, но и историята на всеки един от героите. Ще ви е безкрайно любопитно да надникнете в този сюжет и да усетите силните чувства, които разтърсват персонажите. Определено шедьовър на Шарлот Бронте, който обаче остава в сянката на една от най-великите книги, написана именно от сестра й.

Вижте още: Смешните цитати от книги

„Брулени хълмове”

Каквото и да се каже за книгата на Емили Бронте, ще е малко. Ако не сте чели „Брулени хълмове”, непременно трябва да го направите. Любов и омраза се преплитат и създават нещо чудовищно велико. Силно, драматично, разтърсващо. Книга, която ще запомните, независимо дали ще ви стане любима или не.

Вижте още: Най-добрите книги за мотивация

„Отнесени от вихъра”

Кой не знае поне бегло историята на Скарлет? Несподелената й любов, в която тя отчаяно се е вкопчила. Изключителният й съпруг, който се бори за любовта й. Изпитанията, през които тя смело минава в живота си, и убийствено силният финал на книгата, който ще ви остави безмълвни и вероятно облени в сълзи.

Вижте още: Който е узрял да танцува, той е узрял и да се влюби

„Птиците умират сами”

История за невъзможната любов. Колкото ще ви хвърля в ярост, толкова и ще ви изпълва с тъга, и дори с желание. Ще се отърсят ли от клетвите и дълга си героите, за да се отдадат на любовта си? Ако искате да разберете как завършва тази велика любовна история, прочетете книгата на Колийн Маккълоу.

Вижте още: Страхотни книги, по които направиха ужасни филми

„Тетрадката”

Може би за мнозина филмът е по-разпознаваем от книгата. Ако той ви е харесал много, значи книгата ще ви заплени. Тъкмо ще ви е интересно да направите сравнение на романа с филмовата адаптация. А историята – тя е повече от интересна и вълнуваща.

Вижте още: Най-мразените герои от книги

„Ана Каренина”

Любов в една по-различна епоха и по-различни ценности. Разтърсваща и вълнуваща история, която няма да излезе от ума ви, докато не я прочетете докрай. А дори и след това… Ако сте пропуснали този шедьовър на Лев Толстой, сега е моментът да посегнете към книгата.

Вижте още: 50 български книги, които всеки трябва да прочете

 „Ромео и Жулиета”

Едва ли има някой, който не знае тяхната любовна история. Ако пък е прекалено драматична за вашия вкус, може да пробвате с много по-забавната, но и в същото време даваща храна за размисъл „Укротяване на опърничавата”, също на Уилям Шекспир.

„Мемоарите на една гейша”

Една много по-различна и доста екзотична любовна история. Ще ви е интересно да надникнете в този изключително различен, фин отвън, но и изпълнен с драми и нещастия отвътре, свят на гейшите. Започнете това пътуване сред терзанията на едно бедно дете, задкулисните игри, мечтите, войната и една голяма любов.

Вижте още: 100 велики книги, които да прочетеш поне веднъж

„Любов по време на холера”

Една велика книга и велика любовна история, разказана от Габриел Гарсия Маркес. Тя ще ви разтърси и ще ви покаже как надеждата за любов устоява на всичко, включително на времето и трудностите. И ще ви отговори на един вечен въпрос - никога не е късно за любовта!

„Английският пациент”

Една история за любов, която си проправя път през ужаса и страшните последици от войната. Съдбите на няколко души се пресичат, за да разкажат за болката, любовта и надеждата. Заслужава си да се прочете поне веднъж, гарантирано няма да я забравите...

Imasmi web loading