Секс и любов

Митовете за любовта, в които не трябва да вярваш

08:16, March 05, 2020 | От New Me

                Митовете за любовта, в които не трябва да вярваш

За да бъдеш истински щастлив с човека до себе си

Първата любов е завинаги

Дори и да ни е разтърсила най-силно с чувства, непознати ни до онзи момент, това не означава, че до края на живота си ще сме зависими от човека, който ни е накарал да се чувстваме така. Първата любов може да остане запомнена, но ако не можем да се отърсим от нея и да продължим с живота си, това е само наш избор, при това лош.

Влюбването е ирационално

Хората са разумни същества, но дори когато следват сърцето си, те не бива да приглушават гласа на разума. Ако той подсказва, че сме емоционално привързани към лош за нас човек, който ни влияе или се държи зле, значи трябва да спрем да вярваме, че любовта е извън нашия контрол, и да вземем мерки.

Ако няма тръпка, няма любов

Разбира се, не бива да започвате връзка без чувства, но също така не бива страстта и физическото привличане да са най-важното за вас. Колкото и да сте влюбени в началото, тръпката в някакъв момент ще премине и ако нямате по-дълбоки чувства, връзката ви няма да устои. Любовта е много повече от първоначалното увлечение по другия.

Има само една сродна душа за нас

Хората са много и различни, но без да общуваме, да се запознаваме и да срещаме нови хора, няма как да сме сигурни, че сме направили най-добрия избор. Това не означава да захвърлите връзката си при първия срещнат, който ви се струва по-подходящ, но също така не трябва да се вкопчвате в някого, само защото ви се струва, че е сродната ви душа. В повечето случаи това няма да е вярно.

Нужна е само любов

Много хора сляпо вярват в този мит и бъркат жестоко. Колкото и да обичате някого, ако той/тя не гледа сериозно на отношенията ви, не споделя същите ценности, няма същите мечти и цели, не иска да поема отговорностите, идващи със семейството, значи любовта ви е обречена на провал. Любовта е изключително важна основа за градене на взаимоотношенията, но единствено тя не е достатъчна.

И заживели щастливо до края на дните си

Обикновено приказките свършват дотук. Но след брака и създаването на семейството щастливите дни започват да се редуват с много трудни и тежки изпитания, на които не всеки може да устои. Затова трябва да сте подготвени, че тежки моменти ще има и е важно да останете сплотени, за да ги преодолеете. Едва когато постигнете това, ще можете да живеете щастливо заедно.

Imasmi web loading