На ТИ с парите? Защо не!

Автор: New Me

25 Юни 2017

Финансовият успех може да бъде изключително труден за постигане. Или не толкова...Със студентски заеми, ипотечни кредити, дълг по кредитни карти и други сметки, които се натрупват, много хора се оказват заложници на  заплатата. Истината е, че финансово успешните хора правят нещата малко по-различно. Те са успешни, защото имат приоритет. И взимат наистина умни избори, когато става дума за парите. 

Ето осем неща, които финансово успешните хора правят по различен начин:

1.Те ​​вярват, че образованието е важно

Богатите и успешни хора вярват, че образованието е основен ключ за успеха. Те четат постоянно и са в час със случващото се по света и у нас. Стремят  се да учат и да растат всеки ден, за да станат още по-добрата версия на самите  себе си.

2.Те спестяват пари и внимават с дълговете

Да спестявате пари и да живеете без дългове може да се окаже мисията (почти) невъзможна. Но за да бъдете финансово успешни, трябва да намерите начин да го направите. Дали ще следите къде има намаления, дали ще се разделите с кредитната си карта, има начини. Поставете си за цел да намалите разходите и още първият месец, в който имате спестявания, ще усетите, че се амбицирате.

3. Те правят жертви

Тези, които са финансово успешни, не са стигнали дотам, без да правят жертви по пътя си. Знаят, че изборът им е важен, когато става дума за тяхното бъдеще. Те не се страхуват да направят жертва, ако вярват, че ще се изплати в края на краищата.

4. Те не губят време през телевизора

Много хора само искат да стигнат до дивана след дълъг работен ден и да гледат телевизия през останалата част от вечерта. Финансово успешните хора не си губят времето. Дори когато са наистина уморени. Избират да преборят стреса със спорт, здравословна вечеря, хубава книга, планове за пътуване или разговор с приятел.

5. Те не обвиняват другите за собственото си положение

Успешните хора винаги поемат отговорност за собствените си действия. Ако се окажат в губеща позиция, не прекарват дни в самосъжаление или търсене на обект, който да винят. Вместо това се стягат и намират начин как да излязат от ситуацията възможно най-бързо.

6. Те отиват една крачка напред

Богатите и успешни хора знаят, че минимумът не е достатъчен. Никога! Те отиват винаги една крачка напред. Влагат страст в работата си и правят нещата без да се питат. Наясно са, че за да бъздеш успешен, нямаш право да се отказваш и да спираш на едно място.

7. Те са страстни

Тези хора се интересуват много повече от това, което правят, отколкото от количеството пари, които изкарват. Те са работили усилено достатъчно дълго време, което им позволява да правят и нещата, за които мечтаят.

8. Те планират за бъдещето

Дългосрочното финансово планиране се изплаща рано или късно. Впъросът не е да изхарчиш на мига всичко, което си успял да спечелиш. Първо, те установяват целите си за бъдещето. След това те спестяват, инвестират и правят разумни решения, когато става дума за банковата им сметка.

Вижте още:

Прекалявате със захарта! Ето знаците

5 знака, че тялото ви отчаяно се нуждае от помощ

10 признака, че пиете опасно малко вода!

Алкохолната зависимост

С едно наум за любимата бира

 

 

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща