Любопитно

Най-добрите книги за мотивация 

11:28, June 08, 2018 | От New Me

                Най-добрите книги за мотивация 

Ако търсите нещо наистина добро за четене през уикенда

Всички имаме нужда от доза мотивация от време на време. Ако не знаете къде точно да откриете своята, може би е добре да посегнете към някоя от следните книги. 

Те са вдъхновили милиони хора по цял свят и определено има защо. 

Това са книгите за мотивация, които според нас не трябва да пропускате. 

"Мисли и забогатявай" - Наполеон Хил

Може би мнозина ще си помислят, че тук става дума за пари, но всъщност книгата предлага много повече. Ще си дадете сметка за доста неща от живота в 13-те урока, а формулата от 6 стъпки ще ви помогне по пътя ви към щастието.

Вижте още: 100 велики книги, които да прочетеш поне веднъж

"Богат татко, беден татко" - Робърт Кийосаки

Любима на милиони хора по света, тази книга е не само наръчник по отношение на финансите, но и може да ви накара да се замислите за смисъла на живота, който водите. Ще ви даде смелост да сте по-предприемчиви и да следвате целите и мечтите си, за да живеете живота, който искате.

Вижте още: Страхотни книги, по които направиха ужасни филми

"Седемте навика на високоефективните хора" - Стивън Кови

Още една класика и смятана за най-добрата книга на Кови. Със сигурност ще промени начина ви на мислене и нагласите ви към живота. Ще престанете да се приемате като жертва и ще започнете да се държите и да мислите като победител. А най-хубавото е, че ще знаете какво е нужно да промените в навиците си, за да постигнете това.

Вижте още: Който е узрял да танцува, той е узрял и да се влюби

"Like a virgin" - Ричард Брансън

Ако си мислите, че тази книга е единствено за предприемачи и ще е полезна само на хора със собствен бизнес, всъщност ще сбъркате. Изключително увлекателна, забавна, вълнуваща и завладяваща книга. Ще ви е любопитно да надникнете в света на големия Ричард Брансън, а голямата доза вдъхновение и мотивация е гарантирана.

Вижте още: 50 български книги, които всеки трябва да прочете

"Неограничената власт или изкуството да владеем себе си" - Тони Робинс

Несъмнено един от пионерите в книгите за самопомощ и мотивация. Макар и към днешна дата някои да смятат, че е твърде клиширан, способността му да въздейства на читателите си и да мотивира хиляди хора по света не може да бъде отречена. Така че ако търсите книги, които да успеят да ви въздействат, тази е една от тях...

Вижте още: Любимото число никога не е случайно

"Силата на положителното мислене" - Норман Винсънт Пийл

Една от първите книги за мотивация и вяра в себе си. Най-малкото ще ви е супер любопитно да я прочетете (първото издание е от далечната 1952 г.). А отделно от това, ще намерите в книгата вдъхновение да промените вредните си навици, да подобрите отношенията си с другите, да намалите стреса и да вярвате повече в себе си.

Вижте още: Най-мразените герои от книги

"Мисловната нагласа: Новата психология на успеха" - Карол Дуек

Тази книга ще ви помогне да промените начина си на мислене и нагласите си към околните и света, за да ви направи неудържими в постигането на целите и успеха. Авторката проследява две коренно различни нагласи на хората - едната е да си мислят, че са родени с определени способности и таланти, и не могат да направят нищо повече, за да ги развият. Другата е на хората, които вярват, че могат да усъвършенстват ума и възможностите си, заради което и вървят доста по-бързо и уверено напред в живота. Определено си струва да се прочете.

Imasmi web loading