Вдъхнови се

Най-красивите любовни истории на Джейн Остин

11:22, August 18, 2020 | От New Me

                Най-красивите любовни истории на Джейн Остин

Ще се влюбите в тях - гарантирано!

Едва ли има жена, писала по-красиво за любовта от Джейн Остин. А в същото време тя така и не успява да изживее своята щастлива приказка. Разказвали сме ви защо Джейн Остин никога не се омъжва, но нека си припомним и вечните любовни истории на любимата ни писателка.

Гордост и предразсъдъци

Вероятно най-емблематичната любовна история на всички времена. Кой не е чел на един дъх за Елизабет и Дарси, за тяхната красива любов, изправена пред скрупулите и предразсъдъците на епохата? И макар самата Джейн Остин никога да не се омъжва и да остава нещастна в любовта, тя създава едни от най-красивите романи. Можем да препрочитаме "Гордост и предразсъдъци" отново и отново.

Въздействие

Още един абсолютен шедьовър на Остин. "Въздействие" някак остава в сянката на другите големи заглавия на Остин, но определено ще ви стане фаворит, ако прочетете книгата. Има ли втори шанс за голямата любов, ако веднъж сме я изгубили? И кога вслушването в другите може да разруши собственото ни щастие? Велик роман, който не трябва да пропускате за нищо на света.

Ема

Вероятно най-оспорваната героиня на Остин, будеща колкото симпатии в читателите, толкова и гневни реакции. Въпреки че някои намират очарователната Ема за разглезена и своенравна на моменти, няма как да не следите напрегнато развитието на тази любовна история до самия финал. Фактът, че продължават да се правят филми по именно тази книга, а зрителите ги приемат повече от добре, говори, че сюжетът няма да ни омръзне скоро...

Разум и чувства

Вечната тема за избора между чувствата и благополучието, както и разочарованията на първата голяма любов, ще ви грабнат от първите страници на този роман. Има ли лек за разбитото сърце и може ли да се обича отново, след като веднъж вече са те предали? "Разум и чувства" ще ви преведе през различни сложни житейски ситуации, избори и отношения, а финалът е колкото неочакван, толкова и вълнуващ.

Менсфийлд парк

Тук главната героиня ще ви спечели със скромност, морал, възпитание и обноски. Неща, които въпреки голямото си богатство и знатен произход, братовчедките й не притежават. И все пак, какво натежава в живота, когато става въпрос за щастлив брак и благополучие? Макар да не може да се мери с интересния характер и дръзкия изказ на Елизабет от "Гордост и предразсъдъци", Фани ще спечели сърцата ви и с трепет ще проследите развитието на нейната любовна история.

Абатството Нортангър

Младостта и огромното въображение при дамите не са винаги в плюс, особено когато насреща имаш принципен и здраво стъпил на земята млад мъж. Предстоят тежки уроци, които ще бъдат научени по трудния начин, а темата, вълнуваща вероятно най-силно Джейн Остин - изборът между изгодния брак и любовта, отново се преплита в този кратък роман. Увлекателна история, която не бива да пропускате.

Лейди Сюзан

Невероятно привлекателна, пресметлива и умна, вдовицата лейди Сюзан е изправена пред тежък финансов проблем. Тя трябва бързо да намери решение, като е готова да пожертва дори щастието на собствената си дъщеря, за да си осигури нужното спокойствие. Умели игри, интриги и лъжи ще съпътстват цялата история, а краят на книгата е колкото неочакван, толкова и щастлив.

Любов и приятелство

Вероятно дори сред феновете на Джейн Остин ще има такива, които не са чували за точно тази книга. Тя една от първите, които писателката започва да пише, още като малка. Първоначално историята е била предназначена за забавление в семеен кръг, но години по-късно Остин се връща към нея и я дописва. Вдъхновението зад героинята е една от братовчедките на семейството на писателката, която е преживяла Френската революция, а мъжът й е бил гилотиниран.

Сандитън

Недописаният роман на Джейн Остин. Тя успява да довърши едва 11 глави от него преди смъртта си, а години по-късно друга писателка с псевдонима "Друга дама" го дописва. Изненадващо, читателите възприемат тази версия, за разлика от различни опити, включително за филми по тази книга, които са отхвърлени като неприемливи от феновете на Джейн Остин. Все още този вариант може да се намери само на английски, но ако се вълнувате да прочетете последните страници, по които е работила любимата ни писателка, горещо ви препоръчваме да прочетете именно тази версия на "Сандитън".

Imasmi web loading