Красота

Най-лесният начин да се преборим с бръчките

08:58, July 07, 2017 | От New Me

                Най-лесният начин да се преборим с бръчките

Макар че появата на бръчки може да зависи от страшно много неща – начин на живот, слънце, замърсяване и дори – гени, има начин да се борите с бръчките много по-успешно.

Макар че появата на бръчки може да зависи от страшно много неща – начин на живот, слънце, замърсяване и дори – гени, има начин да се борите с бръчките много по-успешно.

Веднага ще ви покажем как.

Цигарите

Колкото и да са любими цигарите за някои хора, особено със сутрешното кафе, те са един от основните фактори за погрозняването и остаряването на кожата. Освен че правят цвета на кожата нездрав, цигарите спомагат и за по-бързата поява на бръчки. Много специфични са бръчките около устата, които се забелязват при всеки пушач в даден момент. Затова се опитайте да откажете цигарите или поне да ги намалите драстично, ако искате да запазите младостта си по-дълго време.

Откажете се от някои мимики

Това не означава да стоите като мумии и да не се смеете например. Но обикновено хората правят страшно много мимики, без дори да се замислят за това. Сбръчкват чело, докато са на компютъра или четат книга например. Ако се превърне в навик, може да образува много по-бързо бръчки на съответното място. Друга препоръка е да избягвате да пиете от сламка, когато е възможно. Твърде честото пиене със сламка може да засили бръчиците около устата.

Захарта

Има страшно много причини, поради които да намалите захарта, която приемате. Освен че сладкишите, тортите и шоколадовите изкушения могат да навредят на фигурата и здравето ви, ако прекалявате, те могат да предизвикат и по-бързата поява на бръчки. Причината е, че захарта уврежда колагена. Затова ограничете захарта и заложете на повече плодове, зеленчуци и вода, за да изглежда кожата ви по-добре.

Почистването

Никога не забравяйте да почистите лицето си. Колкото и да сте уморени в края на деня или да не ви остава много време. Това е нещо, което не трябва да пропускате нито ден. Най-добре е да почиствате и хидратирате лицето си сутрин и вечер. Това ще помогне на кожата, ще премахне замърсяванията и ще я задържи млада по-дълго време.

Вижте още:

Бюти хитринки? Твърде добро!

7 начина да станем по-красиви, докато спим

11 суперхрани за кожата (1 част)

11 суперхрани за кожата (2 част)

Imasmi web loading