Трип

Най-мистичните места на света (1 част)

09:33, June 09, 2019 | От New Me

                Най-мистичните места на света (1 част)

Има много места, които са обгърнати в мистерия, а за някои от тях легендите са обиколили целия свят.

Има много места, които са обгърнати в мистерия, а за някои от тях легендите са обиколили целия свят.

Нека видим част от най-мистичните места по света и какво ги прави толкова различни от всички останали.

Бермудският триъгълник, Атлантически океан

Едва ли има някой, който не е чувал легендите за него – за неработещите компаси, за потъналите кораби, катастрофиралите самолети и дори изчезнали хора.

Някои смятат, че зад неработещите компаси стоят магнитни аномалии в района, други го отдават на тропическите циклони, а според трети – няма абсолютно никаква мистерия.

Със сигурност обаче околните острови си заслужават да бъдат видени – спокойствие, слънце и много вода.

Кървавият водопад, Антарктида

Навярно не са много хората, които ще видят на живо този странен феномен. Вероятно обаче някои от вас вече са видели снимки на странния водопад, които се разпространяват в интернет.

Микробиолози вярват, че са разгадали причината за необичайния цвят на този водопад. Според тях това се дължи на наличието на подземно езеро, което е много богато на желязо. Именно това давало и кървавочервения цвят на водата.

Долината на смъртта, Калифорния

Пустинен район с изключително високи температури. Дотук – нищо необичайно. Но именно там се случват някои странни неща, които и до днес не могат да бъдат обяснени.

Например тежки камъни се местят по повърхността, като оставят странни следи зад себе си. Някои се „движат” само напред, а други чертаят сложни зигзагообразни линии.

Някога по тези места живеели индианци, а местността разполагала с големи езера. Много години по-късно обаче езера няма, но пък мистериите продължават.

Стоунхендж, Англия

Този праисторически монумент е изключително внушителен и мистичен, дори и погледнат днес.

Мнозина все още не могат да проумеят как тези камъни, тежащи десетки тонове, са били преместени и подредени тук, и то – преди толкова много време.

Според учените всичко това е плод на човешки труд, но по каква технология точно е направено – не е съвсем изяснено. Друг въпрос, който изниква, е за какво е бил използван Стоунхендж от създателите си.

Според някои учени, той служел за обсерватория, а според други – за погребални церемонии.

Вратата към Ада, Туркменистан

Съветски учени се натъкват на това откритие през 1972 г. в Туркменистан. Причината за откритието е изключително тривиална – търсене на природен газ.

При копаенето обаче се образува голям кратер, от който не спира да излиза огън, в продължение на вече десетки години.

Мястото привлича доста туристи, като се смята, че огънят там няма да изгасне, докато не се свърши природният газ под земята, което никой не знае кога ще е…

Imasmi web loading