Трип

Най-мистичните места в света (2 част)

08:40, June 16, 2019 | От New Me

                Най-мистичните места в света (2 част)

Има много места, които са обгърнати в мистерия, а за някои от тях легендите са обиколили целия свят.

Има много места, които са обгърнати в мистерия, а за някои от тях легендите са обиколили целия свят.

Нека видим част от най-мистичните места по света и какво ги прави толкова различни от всички останали.

Вече ви показахме част от тях:

Най-мистичните места на света (1 част)

Вижте още няколко наистина мистични кътчета по света.

Магнитните хълмове, Монктон – Ню Брънзуик

Какво може да накара автомобил да се движи напред-назад, без да е включен. И не става въпрос за наклона… Магнитните полета, идващи от земята, са феномен, установен в Ню Брънзуик още през 30-те години на миналия век. Този район продължава да привлича туристи със странните си магнитни полета.

Езерото със скелетите, Индия

Една зловеща загадка все още остава неизяснена в Индия. Това е историята на езерото Рупкунд. Всичко започва през 1942 г., когато езерото, което се намира в малка долина на голяма надморска височина, започнало да се открива, а ледовете, които го покривали – да се топят. Именно тогава на повърхността буквално изплувала една страшна тайна. Над 200 скелета, за които се предполага, че са на 1200 години, били открити в езерото. Първоначалните предположения, че става въпрос за японски военни, които били убити и хвърлени в езерото, бързо се отхвърлят. Дали тези хора са загинали при страшна буря или при други обстоятелства – и до днес остава загадка…

Подводната пирамида Йонагуни, Япония

Годината е 1986. Гмуркач се натъква на огромен пирамидален монумент, който е отдавна потънал. Гигантските каменни блокове са разположени на 5 нива. Има следи от човешки рисунки, което кара някои да вярват, че подводната пирамида е била създадена от хора. Според други обаче преди 5000 години, толкова стара се предполага, че е пирамидата, хората едва ли са имали възможността да построят подобен монумент и най-вероятно зад него стоят природни феномени. Смята се, че огромната пирамида е потънала преди около 2000 години след силно земетресение.

Кривата гора, Полша

В Западна Полша можете да се натъкнете на един изключителен феномен – Кривата гора. Всички дървета там са със стъбла, извити на 90 градуса. Митовете за необичайната гора са най-различни. Според някои преди много години хората, които ги посадили, извивали стъблата, за да са по-лесни за изсичане и използване на дърветата за направата на кораби и мебели. Впоследствие обаче било установено, че тези дървета не можели да се използват за мебели. Според други гората била омагьосана от вещица, която криела дома си сред дърветата. Каквато и да причината за тези необичайни, но красиви криви дървета, голяма опасност е надвиснала над тях. Поголовна сеч, въпреки решение на властта дърветата да се запазят, заплашва красивата гора от изчезване.

Парижките катакомби, Франция

Мистериозните и доста зловещи подземия на Париж са огромна туристическа атракция. Добре пазени галерии, костница, части от историята на този велик град. Катакомбите са пълната противоположност на представата за Града на любовта. Смята се, че костите на милиони парижани се намират именно в катакомбите. Тунелите са влажни, тесни, а части от тях – наводнени. Ако сте любители на по-екстремните усещания, това мистично място е точно за вас.

 

Imasmi web loading