Най-обичаните филми с Джулия Робъртс

Julia Roberts, Kirsten Dunst, Julia Stiles, and Maggie Gyllenhaal in Mona Lisa Smile (2003)

Julia Roberts, Kirsten Dunst, Julia Stiles, and Maggie Gyllenhaal in Mona Lisa Smile (2003)

Автор: New Me

10 Октомври 2018

Едва ли има много хора, които да останат безразлични към чаровната й усмивка. И все пак през годините Джулия Робъртс показа, че може да играе както в забавни и романтични филми, така и в сериозни и драматични.

Ето нашите 10 любими филма с нейно участие в произволен ред.

Хубава жена (1990)

Абсолютна класика и един от любимите романтични филми на всички времена. Да не говорим, че това е и филмът, с който блесва звездата на Джулия Робъртс. Колкото и пъти да го гледате, винаги ви е приятно, забавно и се вълнувате.

Ерин Брокович (2000)

Тотален хит, с който актрисата доказва, че се справя перфектно и с ролите извън романтичните филми и комедии. Превъплъщението й в самотна майка, притисната за пари, бореща се за дело в подкрепа на хората, остава наистина запомнящо се.

Яж, моли се и обичай (2010)

Тук сюжетът, базиран на едноименната книга, не е страшен или заплетен, а ролята сякаш не е особено предизвикателство. И все пак Джулия Робъртс вдъхва нов живот на тази история с неизменната си харизма. Да не говорим, че дава и немалко поле за размисъл за отношенията на човек със себе си и с околните, както и за любовта.

Врагът в моето легло (1991)

Филм, засягащ наболяла и днес тема - за домашното насилие над жени. Тук историята е преплетена с борбата на героинята на Робъртс да избяга от мъжа си, който я тормози. Ще успее ли да се довери и да се влюби отново и разбира се - ще се справи ли с ужаса да се изправи отново срещу насилника си.

Нотинг Хил (1999)

Романтичната история на млад мъж с книжарница, който се запознава случайно и се влюбва истински във филмова звезда. Колкото и наивен да е сюжетът, всичко е простено и позволено, щом се наслаждаваме на играта на Хю Грант и Джулия Робъртс.

Сватбата на най-добрия ми приятел (1997)

Още една запомняща се романтична комедия от 90-те. Смехът е гарантиран с Камерън Диас, Джулия Робъртс и любовният триъгълник, в който съдбата ги поставя. Макар накрая Робъртс да не получава желания мъж, щастлив край има.

Усмивката на Мона Лиза (2003)

Тук Робъртс прави наистина страхотна роля като непримирима преподавателка, която не може и не иска да се впише в стереотипите, които периодът налага за жените. Тя успява да запали този пламък и във възпитаничките си, въпреки съпротивата, която среща на всички нива. Определено си заслужава да го гледате, ако все още не сте.

Булката-беглец (1999)

Отново любимият ни тандем влиза в действие. Ричард Гиър и Джулия Робъртс винаги са добра комбинация. Така че очаквано филмът се възприема добре. Разбира се, не може да се мери с успеха на "Хубава жена", но пак е свежо предложение за филм през уикенда.

Мексиканеца (2001)

Ще се забавлявате наистина много с този филм с участието и на Брад Пит. Историята е любопитна и се върти около ценен пистолет, за когото се смята, че е прокълнат и носи смърт на всеки, който се опита да стреля с него. Междувременно любовта на героите на Пит и Робъртс се опитва да оцелее сред недоразумения, гангстери и куршуми.

Огледалце, огледалце (2012)

Тук сигурно ви изненадахме. Най-вероятно не сте гледали тази версия на Снежанка с участието на Джулия Робъртс. Изключително различен, интересен и забавен прочит върху приказката. А Робъртс се справя направо страхотно в ролята на злата кралица. Не е за изпускане...

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща