Любопитно

Най-очакваните романтични романи на 2020

11:22, June 05, 2020 | От New Me

                Най-очакваните романтични романи на 2020

Как да си избереш само един?

Обожаваме романтичните романи, които ни зареждат с позитивни емоции, любовни вълнения и по-светли надежди за бъдещето. Този тип литература е страхотен начин да избягаме от ежедневието и поне временно да се пренесем в един по-приятен свят, в какъвто винаги сме си мечтали да живеем.

В тази статия ще ви представим някои от най-добрите романтични романи, които вече са излезли през тази година или предстои да излязат. Сигурни сме, че ще си харесате нещо ново за четене. Пандемията от коронавирус наруши значително начина ни на живот, но пък ни даде повече време за четене и отдаване на любимите ни хобита. А добрите книги определено са част от тях. А и да си го кажем направо - летният сезон е почти тук, а какво е хубавият плаж без една приятна книга.

“Сърцето с девет стаи” от Джанис Париат

Сърце с девет стаи, защото има девет мъже, които ще разкажат за любовта си с една и съща жена. Тази вълнуваща биографична история ще ви разходи между Изтока и Запада и ще ви позволи да посетите градове, които сякаш са ви познати, но са същевременно безименни. Разказите на деветимата мъже ще открехнат вратата към душата на една рядко срещана жена, която обаче ще продължи да ви се изплъзва из страниците на романа. Една майсторски написана книга от изключително талантливата Джанис Париат.

“Изгубените цветя на Алис Харт” от Холи Рингланд

Прекрасният живот на едва деветгодишната Алис Харт се променя из основи, когато се случва жестока трагедия. Малкото момиче е принудено да напусне чудесния си дом и да заживее при своята баба, притежаваща ферма за австралийски цветя. Там обикновено подслон намират жени, изгубили своя път в живота. Алис се привързва към цветята и започва да си служи с техния език, за да изразява себе си и да разказва истории. С времето обаче Алис ще разбере, не и без помощта на загадъчен мъж от далечна страна, че рано или късно, тя трябва да е достатъчно смела да разкаже най-важната история от всички - своята собствена.

“Небето, жълто като сяра” от Шел Вестьо

“Небето, жълто като сяра” е най-новото предложение от Шел Вестьо - едно от най-финните пера на съвременната скандинавска литература. Тук той разказва за силна любов, стартирала с ваканцията в селска къща на семейство от средната класа. Разказвачът на историята се влюбва в Стела - внучка на големия индустриален магнат Рабел. Сюжетът проследява години от връзката им, като през цялото време светът около тях не спира да се променя. Фамилията Рабел обаче крие и мрачна тайна, която ще остави своя дебел отпечатък върху историята.

“Нищо по-малко” от Анна Тод

Едно момче и две момичета. Класически любовен триъгълник. Ландън и любимата му Дакота се озовават в Ню Йорк, но с времето Ландън забелязва, че приятелката му се държи съвсем различно в големия мегаполис. Дали тя винаги е била такава или просто той не го е забелязвал до този момент? При Ландън се появяват колебания. Тук на сцената се появява и Нора, в която той вижда нещо ново и вълнуващо. Нещо, което кара коленете му да омекват всеки път, когато е с нея. Кой ще излезе победител от този любовен триъгълник?

“Лято край Брега на светулките” от Джени Хейл

Когато е само на дванадесет години, малката Хали си съставя списък от цели, които иска да постигне в бъдеще. Тя обаче не предполага, че последната воля на леля ѝ Клара ще бъде Хали да изпълни целия си списък, за да получи наследство. В един момент Хали ще разбере, че нещата вече не опират единствено до наследството на леля ѝ. От изпълнението на собствения ѝ списък с желания зависи нейното лично щастие. А това е по-важно от всичко останало.

“Сърце от камък” на Люси Елеазар

“Сърце от камък” е ново предложение от българската авторка Люси Елеазар. Тук сюжетът ни сблъсква с Камен, който предпочита да отбягва жените и да не разкрива пред тях истинското си лице. Всичко обаче се променя за Камен, когато Лили го моли за помощ. Ще помогнат ли романтичните летни вечери в един от най-красивите български градове на Камен да отвори сърцето си? Може би за 35-годишния мъж е дошъл онзи момент, за който всички мечтаем - моментът, в който сърцето ни намира своя нов собственик.

“Скандални желания” от Елизабет Хойт

Сайлънс Холингбрук е допуснала жестока грешка, когато преди девет месеца е помолила речния пират Мики О’Конър да спаси съпруга ѝ. Те сключват сделка, която коства брака на Сайлънс. Сега младата жена е без пукната пара и живее в сиропиталище, вече вдовица. Тя продължава да съжалява за решението си, докато най-ненадейно безмилостният пират Мики се появява на прага ѝ, за да потърси помощта ѝ.

Imasmi web loading