Трип

Най-вкусните дестинации в света

11:56, May 12, 2021 | От New Me

                Най-вкусните дестинации в света

Ще отвеят ума ви!

Какво е едно пътуване, ако не усетите традиционния вкус на мястото? И когато говорим за вкус, използваме думата абсолютно буквално. Предлагаме ви едни от най-"вкусните" дестинации по света.

Мендоса, Аржентина

Едни от най-добрите вина в света може да опитате именно там. А освен винените турове, които са много популярни в града, всяка изба ще ви предложи невероятни кулинарни приключения, както и спиращи дъха гледки.

Париж, Франция

Класиката си е класика. Много хора пропускат да "изследват" храната, когато отидат във Франция и се ограничават само до забележителностите. Голяма грешка - няма как да отидете в Париж и да не опитате виното, сирената, кроасаните, макароните, та дори и охлювите и жабешките бутчета.

Токио, Япония

Едва ли някой ще се изненада. Ако си мислите, че сте яли добро суши, ще сте в огромна заблуда. Именно в Токио ще намерите най-голямото разнообразие на вкусове и най-доброто и прясно суши в света. А традиционните рибни пазари и нещата, които можете да си вземете оттам, направо ще отвеят ума ви.

Ню Йорк, САЩ

Ако сте фенове на street food - това е вашето място. Такова разнообразие на идеи и вкусове по отношение на сандвичи, меса и "вредни" изкушения няма да намерите никъде другаде. Определено е изживяване, което си струва да си подарите поне веднъж.

Каталуния, Испания

Изобилие е точната дума за уникалните продукти и храни, с които може да ви зарадва този регион. В комбинация с добрите вина, просто няма как да забравите вкусовете, които ще усетите там. 

\

Тоскана, Италия

Богат и абсолютно уникален регион. Най-вкусната паста, най-добрите маслини, феноменално вино, преживяване, което ще запомните до края на живота си.

Манила, Филипини

Също като Ню Йорк, е мека на "уличната" храна. Разбира се, с уникални комбинации от местни вкусове и продукти. Специалитетите, които ще откриете и опитате само и единствено там, не могат дори да се изброят. Така че не пропускайте да включите Манила в списъка си.

Лондон, Великобритания

Най-вероятно сте опитвали от традиционните специалитети. А ако не сте, сега е моментът да поправите тази грешка. Някои може да смятат, че няма нищо уникално или особено вкусно в британската кухня, освен fish and chips, но пробвайте да се гмурнете и да изследвате многобройните кулинарни възможности на местната храна - ще останете очаровани.

Мексико, Мексико

Как бихме могли да говорим за кулинарни приключения и да пропуснем мексиканската кухня. Разбира се, не всеки ще може да издържи на най-лютите храни, които се предлагат там, но със сигурност ще намерите и нещо по вашия вкус. 

Банкок, Тайланд

Раят за едно пътуване - красиви гледки, множество приключения и невероятна храна. Там ще намерите всичко, което търсите - от екзотични варианти за street food, през организирани кулинарни турове, до свръх изискани ресторанти със звезди "Мишлен". 

Imasmi web loading