Любопитно

Най-зловещите неразкрити убийства

11:32, August 31, 2021 | От New Me

                Най-зловещите неразкрити убийства

Да ти настръхне косата...

Джак Изкормвача

Историята на бруталния убиец става легендарна - различни теории за него продължават да се появяват и до днес, а редица книги и филми са базирани и "вдъхновени" именно от мъжа, тероризирал Лондон. В продължение на месеци през 1888 г. жителите на града са ужасени от бруталните убийства на поне 5 жени. Така и остава неясно кой точно е Джак Изкормвача, защо е извършвал престъпленията и защо изведнъж секват убийствата.

Зодиакът

Не по-малко зловещ от предишния убиец, който посочихме. И също като него, остава неразкрит и до днес. Зодиакът е обожавал медийното внимание върху себе си и ужасяващите му дела. Убиецът е вилнял в Северна Каролина през 1968 и 1969 г. За да добие още по-голяма популярност, започва извратена кореспонденция с местни вестници, като споделя за убийствата си и дори изпраща част от окървавена дреха на своя жертва. 

Вижте още: Графинята-чудовище

Джонбенет Рамзи

Едно убийство, което разтърси света през 90-те години. Онова, което ужаси всички тогава, беше бруталното отнемане на живота на малкото усмихнато момиче, известно от конкурсите за красота. В деня след Коледа на 1996 г. телцето на Джонбенет е открито в мазето на родната й къща. Момиченцето е било жестоко пребито, а след това - удушено. Странните обстоятелства и събраните доказателства хвърлят съмнение върху родителите на Джонбенет, но така и нищо не може да се докаже категорично. Случаят остава отворен и до днес, а убиецът - неизвестен.

Черната Далия

Потресаващ криминален случай, който кара косата ти да настръхне, дори десетилетия по-късно. Младата актриса Елизабет Шорт е намерена брутално убита, тялото й е накълцано с почти хирургическа прецизност, а кръвта е източена. Заради черната коса и предпочитанията към тъмните дрехи, 22-годишната жена е наречена Черната Далия. А жестокото убийство от януари 1947 г. остава неразгадано и до днес.

Вижте още: Месалина: Между властта и разврата!

Момчето в кутията

Още по-тъжната част в тази история е, че малката жертва така и не бива идентифицирана никога. Именно затова случаят остава известен под това име. На 25 февруари 1957 г. близо до път в Североизточна Филаделфия е открит кашон с тялото на 4-6-годишно момченце. По телцето му личат множество наранявания, а смъртта му е била мъчителна. Въпреки че снимката на момченцето е разпространявана многократно в медиите, никой не дава следа за убийството, сякаш няма семейство или хора, които да го познават. И до днес мистерията около това престъпление остава.

Жените на Суидад Хуарес

Всичко започва някъде около 1993 г. Именно оттогава се забелязва изчезването на млади жени и момичета. Масово те са били работнички в големите фабрики в околността, като се смята, че над 1000 жени са били брутално изнасилени, измъчвани и убити в периода до 2004 г. По-голямата част от телата са били захвърлени в пустинята. Зверските убийства над жени в Хуарес провокираха неправителствени организации от света да настояват пред властите в Мексико да вземат мерки за разкриването на виновните. Осъдени за стотиците, а вероятно и хиляди изнасилвания и убийства на жени обаче няма.  

Imasmi web loading