Домът

Направи си: различна пощенска кутия

11:29, April 24, 2018 | От Деа Манолова

                Направи си: различна пощенска кутия

Защо да бъдеш като другите?

Една от големите загуби на днешното време е, че вече не пишем и не получаваме писма. Загубихме онази тръпка от допира до хартията, запечата с емоции, която чака да бъде прочетена с не по-малко емоции. И днес вече пощенската кутия е синоним на поредните сметки на ток или досадни реклами, от които често нямаме нужда. Но това не е оправдания да не разнообразим това малко местенце, което всъщност е част от дома ни. На практика това е фасадата на дома ни. Е, тогава защо да бъде стереотипно? Предлагаме ви малка идея как да промените за нула време пощенската си кутия, така че да ви носи настроение. Бонус - ще се разтоварите от ежедневния стрес, докато си я префасонирате по свой вкус. Вариантите са безброй, предлагаме ви нашия...

Решихме да започнем на чисто и си взехме най-обикновена кутия от кварталната железария. 

1.jpg

От магазин за хуможествени материали купихме боя, подходяща за боядисване на метал. Струва под 10 лв. и така като гледаме ще ни стигне да преобразим доста неща. След първата ръка доби този вид.

2.jpg

Винаги можете да си свършите някаква домашна работа, докато чакате да изсъхне. След това повтаря още веднъж, за да се изравни цвета. И с помощта на маркер изписвате, каквото прецените. Някъде из дълбоките резерви открихме сива боя и я използвахме за рамката на кутията. Нашата идея беше да имитира писмо.

3.jpg

От същия магазин за художествени материали си избрахме хартия за декупаж. Ние се спряхме на такава с пощенски марки. Нали помните, че искахме да напомня пощенски плик? Заедно с лепилото отново струваше под 10 лв. Първо мажете с лепило, отгоре слагате хартиената марка и запечатвате отново с лепило. По желание можете да минете и втори път, след като засъхне. 

IMG_20180418_084356.jpg

Остана да бъде закачена на мястото й...

4.jpg

5.jpg

 

Imasmi web loading