Секс и любов

Навиците на двойките, които устояват на всичко

14:37, February 21, 2018 | От New Me

                Навиците на двойките, които устояват на всичко

Кой не се стреми към такава връзка...

Без значение дали ще са годините, рутината, сериозните проблеми, с които се сблъсква всяка двойка, има някои, които успяват да устоят на всичко това и да са заедно въпреки трудностите.

Къде е разковничето обаче? Специалистите вярват, че е в няколко навика, които успешните двойки придобиват, и с които успяват да запазят любовта и връзката си.

Позитивна комуникация

Всеки знае, че общуването е жизнено важно за една връзка. То обаче не трябва да е негативно - наситено с обиди, упреци или да създава напрежение. Всекидневното ви общуване трябва да е градивно и приятно и за двамата - споделяйте преживяванията, мислите, идеите и целите си. Подкрепяйте се и направете времето, което прекарвате заедно, максимално приятно.

Вижте още: Суперсилите на хората, преживели токсична връзка

По-дълбока връзка

Здравите отношения, които устояват на времето, не се изчерпват със секса или само със забавленията. Нужно е да изградите по-дълбока връзка с партньора - като между най-добри приятели. Да можете да споделите онова, което ви вълнува - и хубавото, и лошото, без да се притеснявате от нищо.

Вижте още: 14 правила на щастливата връзка

Гледат в една посока

Ако партньорите в една връзка нямат общи цели, които да следват и да им дават приоритет, много трудно ще издържат на времето и трудностите. Именно съвместните планове за бъдещето дават голям смисъл във връзката. Ако всеки иска различни неща и тегли в своята посока, в един момент двамата просто ще се разминат.

Вижте още: Трите любови, които ни дават най-важните уроци

Смях, много смях!

Ако липсват смехът и чувството за хумор в двойката, трудните моменти ще са още по-тежки, а всекидневието ще е сиво. Намирайте си приятни занимания, излизайте с приятели, смейте се и се радвайте на малките неща.

Пълна отдаденост

Думи като предателство, неуважение, неглижиране въобще не трябва да бъдат обвързвани с отношенията ви. Дори някое от тях да не доведе до раздяла, може да нанесе непоправими щети върху връзката ви. Времето с любимия човек трябва да е достатъчно скъпо и ценено, да пазите взаимно достойнството си и да се уважавате. Само тогава отношенията ви стават наистина здрави.

Вижте още:

Тези фрази издават, че любовта си е отишла

7 чести грешки при скандал с партньора

Изгради здрава връзка само за 10 минути

Imasmi web loading