Не на цигарите или черно-бели сънища?

Автор: New Me

26 Юни 2017

Сънищата са много повече от отражение на някакви мисли, споходили ни през деня, или тотално алогични преживявания докато уж трябва да си почиваме. За втория план на сънищата ... и има ли черно-бели? А цигарите пък каква връзка имат?

Зад обикновеното сънуване се крият доста интересни факти. Вижте за какво говорим:

Сънища против психоза

Според едно от последните изследвания, при събуждане на човек в началото на даден сън, след това той трудно се концентрира, изпитва раздразнение и признаци на психоза. И това дори, ако е спал вече поне 8 часа. В същото време при отделяне на повече време за сън, се увеличава и времето за сънища, а оттам човекът има признаци на съвсем спокойна психика.

Сънуваме нещата, които знаем 

Знаете ли, че хората, които се появяват в сънищата ни, далеч не са измислени? Това са реални хора, които реално се срещали в живота си. Може би не си ги спомняте, но те са се запечатали в мозъка ни. Смо си дайте сметка колко хора виждаме през живота си. Е, тези хора под една или друга форма се появяват в сънищата ни.

В цвят само за някои

Едва 12% от хората сънуват в черно и бяло, но все пак има такива хора. Освен това различните хора имат склонност към различни теми на сънища. Например, ситуация в работата, сексуални преживявания, закъсняване за важна среща, падащи зъби, болести, инциденти. Учените работят по версиите дали има връзка между сънищата в черно-бяло и характера на човек.

Сънищата всъщност не са за това, за което са 

Ако сънувате нещо, то много рядко действително сънят е свързан с него. Сънищата говорят на дълбоко символичен език. Мозъкът се опитва да сравни съня ви с нещо друго, което е подобно. Да ви подсети за нещо или да ви предупреди за нещо. Така че просто се вслушайте. Символите от сънищата могат да бъдат доста полезни.

Отказващите цигарите имат по-живи сънища 

Ако спирате цигарите, не се изненадвайте да ви споходят цветни сънища. Още в първия месец ще имате поне един сън, свързан с цигарите. Близо 97% от отказващите, сънуват такъв сън малко след като вземат решение да се откажат от тютюна. А след това определят сънищата си като по-живи и цветни.

Външни фактори превземат сънищата ни 

Става въпрос за инкорпориране на сън и се случва, когато в сънищата ни е появяват преживявания и емоции от действителния живот. Даваме ви съвсем лесен пример – сънувате, че сте жаден и се събуждате и установявате, че действително имате нужда от чаша вода.

Парализа по време на сън

Всъщност тялото ни е парализирано по време на съня. Според учените това може да цели възпрепятстване на тялото да симулира част от сънищата. Проучвания сочат, че сънищата произвеждат хормон, който помага да заспим, а след това невроните правят така, че тялото да се парализира.

Когато хъркате, вие не сънувате 

Любопитен факт – бебетата не сънуват себе си, докато не станат на 3 години. След това до към 8-годишна възраст, децата имат повече кошмари от възрастните. С времето, ако човек започне да хърка, сънищата му се разреждат.

Вижте още:

Чертите, които притежават успешните хора

(Не)познатият Титаник

Как да се харесваме и да сме щастливи?

Как да стопите ледовете във всеки разговор?

Ежедневните навици, които казват (всичко) за нас

Любимият цвят никога не е случаен* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща