(Не)познатият Титаник

Автор: New Me

21 Юни 2017

Надали има човек, който не знае историята на Титаник. Или поне да не е чувал за британския лайнер, потънал на 15 април 1912г. Със сигурност обаче има някои скрити факти. Разказваме ви за тях...

Само 30 секунди и катастрофата е можело да бъде избегната. Ако айсбергът е бил забелязан половин минута по-рано, имало възможност да не се стигне до трагедията.

Историята помни само един-единствен океански лайнер, който е бил потопен от айсберг – Титаник.

Същият айсберг, виновен за потъването на Титаник, е плавал наоколо от 1000 г. пр.н.е. 

На Титаник има четири прекрасни комина. Е, да, но един от тях всъщност не работи. Той е бил само за красота и за да има симетрия.

Eдин от най-големите производители на шоколад в света - Милтън Хърши, e трябвало да пътува на Титаник, но в последния момент плановете му пропадат.

За сметка на това японец се качва на борда, но успява да се измъкне от потъващия кораб. Малко по-късно обаче започва да говори, че е трябвало да се удави и се срамува, че се е спасил.

Друг оцелял е главният готвач на кораба. Спасението му се дължи на алкохола, който изпил малко преди катастрофата. Благодарение на него тялото му е било затоплено докато дойдат спасителите.

Повече от половината от спасителните лодки на борда на кораба не са били пълни и е можело още хора да се качат и да не загубят живота си. 

В деня на трагедията е било планирано спасително обучение. Предполага се, че това е щяло да помогне на много хора да се спасят, но в последния момент, не е ясна причината, въпросното учение е бил отменено.

Корабът Калифорния е бил сравнително близо до Титаник, но по онова време комуникацията е била доста бавна. Времето за свързване се оказало пагубно.

Парите, изхарчени за заснемането на прочутия филм на Джеймс Камерън за Титаник, всъщнст за повече от парите, похарчени за построяването на кораба в реалния живот. 

Един от най-емоционалните моменти от филма Титаник е, когато оркестърът продължава да свири, за да успокои пътниците. Това се е случило и в онази съдбоносна нощ. Музикантите са свирили в продължение на часове до самия край. 

Вижте още:

Любовта трудно съжителства със страха

Какво ще покаже Англия на Европейския съюз?

Сега всеки ден, всеки час, навсякъде има мат'риал...

Няма такива сватби!

Как да стопите ледовете във всеки разговор?

Никога не правете това след раздяла!

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща