Красота

Нещата, които те състаряват

07:18, August 04, 2020 | От New Me

                Нещата, които те състаряват

Доказано...

Добре е да избягвате поне от време на време тези неща, за да не създадете в околните трайно впечатление, че сте по-възрастни, отколкото всъщност сте.

Ето и 10 неща, които ви състаряват, без дори да осъзнавате.

Носите предимно тъмни цветове

Дори и да напредвате във възрастта, това не значи, че трябва да правите гардероба си все по-мрачен и повехнал. Не прекалявайте с черните и тъмни дрехи и дори да заложите на такива цветове, винаги балансирайте със светъл и свеж акцент в тоалета си. 

Вижте още: Супер трикове за перфектно дупе

Оставяте белите коси небоядисани

Огромна грешка. Дори да не разполагате с достатъчно средства да ходите често на фризьор, можете да поддържате косата си сами или да помолите приятелка да ви боядиса. Не допускайте да се състарявате преждевременно, само защото оставяте белите коси да израстат с месеци.

Прекалявате с грима

С натрупването на годините гримът трябва да става по-деликатен и да подчертава силните страни, както и да крие недостатъците ви. Не мислете, че с тонове грим ще излъжете някого за възрастта си. Напротив, най-много да добавите още някоя година в начина, по който изглеждате.

Вижте още: Чао, чао, стрии

Не се грижите за кожата си

Дори да сте уморени и да ви спи, никога не пропускайте да си легнете с непочистено лице, без крем или още по-зле - с грим. Грижете се добре за кожата си, за да може да я съхраните млада и красива, колкото е възможно по-дълго. 

Неправилно хранене

Добрата храна е абсолютно задължително условие, за да сте здрави и да изглеждате добре. Заложете на плодове, зеленчуци, салати, супи и домашно приготвени ястия. Мит е, че добрата храна е супер скъпа. Ако пробвате, ще се убедите сами в това.

Вижте още: Храни, които забавят стареенето

Не пиете достатъчно вода

Едва ли някой не е наясно с ползите от пиенето на много вода всеки ден. Една от тях е именно за външния ни вид и състоянието на кожата ни. Водата помага за чистия вид на кожата, прави я по-еластична и свежа. А и със сигурност ще се чувствате по-добре.

Пушите

Колкото и да обичате този вреден навик, сега е моментът да осъзнаете колко много съсипва тялото ви той. Освен всички болести, които пушенето може да отключи, то състарява и загрозява кожата. Появяват се петна, нездрав тен, дълбоки бръчки около устата, а зъбите пожълтяват. Не искате това, нали?

Вижте още: Сигналите, че не пиеш достатъчно вода!

Не си доспивате

Сънят е ключов фактор не само за здравето, но и за външния ни вид. За да не ходите с тъмни кръгове под очите, подпухнали, с уморен и състарен вид, просто си набавяйте поне 7-8 часа сън. Стоенето до късно, заспиването пред телефона и твърде ранното ставане само ще ви повлияят допълнително зле.

Подлагате се на прекалено много стрес

В работата или у дома, стресът е едно от нещата, които най-бързо ще погуби здравия и хубав вид на тялото и кожата ви и несъмнено ще ви състари с години. Дори да няма как да се отървете от голямото напрежение през деня, правете всичко възможно да се отърсвате от стреса след работа и през уикендите - с хоби или друго приятно занимание.

Не тренирате

Тялото ви ще има стегнат вид доста по-дълги години, а кожата ви определено ще е много по-свежа и сияйна, ако спортувате редовно. Без значение на какво ще се спрете - упражнения у дома, разходки и тичане в парка, тренировки във фитнеса - не забравяйте, че движението е не само здраве, но и красота.

Imasmi web loading