Любопитно

Нещата, в които сме най-добри спрямо възрастта ни

09:14, May 20, 2020 | От New Me

                Нещата, в които сме най-добри спрямо възрастта ни

Може да ви помогне да се ориентирате в житейските решения...

Оказва се, че има идеалната възраст да се ожените, да развиете тялото си, да спечелите много пари и дори да научите нов език. Хората също успяват най-добре с играта на шах и запомняне на лица в определен период от живота им.

Учене на нов език - 7 години

Хората, които започват да учат своя втори език преди 10-годишна възраст, имат по-голям шанс да го говорят свободно, показва проучване. Не е известно защо човешкият мозък се бори да научи език в зряла възраст. Както се оказва, 17 или 18 години се счита за последния критичен период за усвояване на нов език.

Удовлетвореност от живота - 23 години

Проучване с 23 000 души в Германия установява, че настоящата удовлетвореност от живота достига своя връх около 23 и 69 години. Ако вече сте над 23 години, тогава няма причина да бъдете тъжни - просто изчакайте втория връх и всичко ще бъде наред отново. Разбира се, тук нещата са доста относителни! На първо място, радостта в живота ни зависи от отношението ни към нещата, които ни се случват.

Най-привлекателни са жените - на 23 години

Според книгата Dataclysm мъжете намират жените в ранните 20 години за най-привлекателни. Дори мъжете да остареят, предпочитанията им към жените в 20-те сякаш остават същите. Да, вкусовете могат да варират, но това дава възможност да се идентифицират определени модели.

Мускулна сила - 25 години

Често хората са склонни да оправдават мързела си с измислени причини. Например, хората, които все още са млади, не спортуват, защото „вече е късно“. Но изследването твърди, че пикът на мускулната сила е около 25-годишна възраст и продължава около десетилетие. За по-възрастните хора има и добри новини. Физическата активност намалява доста бавно, а умерените упражнения се считат за полезни на всяка възраст.

Намиране на партньор за брак - 26 години

Математиците казват, че най-доброто време да вземете решение е, когато сте разгледали 37% от тези опции. Лесно е да се смята, че ако търсите партньор на възраст между 18 и 40 години, тогава най-доброто решение трябва да бъде взето на 26 години. Това може да бъде отличен аргумент за самотни хора, които са на около 20 и са разстроени, че нямат отношения - все още имате много време!

Игра на шах - на 31 години

Ако не сте гросмайстор, тогава никога не играйте шах за пари с хора, които са на 31 години. Проучването казва, че на тази възраст човек има най-добре развитите способности за тази игра. Но, разбира се, с постоянни тренировки можете да победите всеки противник!

Запомняне на лица - на 32 години

Проучване казва, че най-доброто ни време за запомняне на лица е след 30-годишна възраст.

Мъжете имат страхотни заплати - на 48 години

Според проучване, мъжете печелят най-много, когато са на около 48 или 49 години. Заплатите им продължават да растат до тази възраст.

Imasmi web loading