Домът, Здраве

Нещата, които почти не чистим вкъщи, а трябва

09:35, July 13, 2021 | От New Me

                Нещата, които почти не чистим вкъщи, а трябва

Често мислим, че да пуснем прахосмукачка вкъщи и да забършем праха от мебелите, е достатъчно, за да бъде домът ни чист. Истината обаче съвсем не е такава.

Често мислим, че да пуснем прахосмукачка вкъщи и да забършем праха от мебелите, е достатъчно, за да бъде домът ни чист.

Истината обаче съвсем не е такава. Още повече, че има някои места в дома, които редовно забравяме да почистим, а трябва задължително да го направим.

Ето и кои са те.

Дръжките на вратите. Редовно ги пипаме с мръсни ръце и по тях остават множество бактерии. И доста често забравяме да ги почистим внимателно. Това е грешка, която трябва да поправите задължително.

Щорите на прозорците. Те събират страшно много прах и мръсотия. Най-лесно можете да ги почистите, като сложите на ръката си стар чорап, леко го намокрите и минете с него през щорите.

Кошчето за боклук. Опитайте да се сетите кога за последно го изчистихте добре. В него изхвърляте всичките си боклуци и там се развиват много бактерии. Затова не го пропускайте при чистене.

Пералнята. Може би ви звучи нелогично, но се замислете колко влакна от дрехите и всякакви други неща, изпаднали от тях, могат да останат в пералнята ви. Затова минавайте с гъба и разтвор, за да я почистите и освежите.

Поставката за четки за зъби. Това е много важно, заради постоянния допир с четката ви за зъби. Ако не почиствате поставката добре, може да пренесете бактерии и микроби в устата си. Достатъчно е да изплаквате много хубаво с гореща вода поставката всеки път, когато ползвате четката си.

Завесата на душа. Банята е развъдник на бактерии, така че не забравяйте да почиствате хубаво всеки елемент от нея. Завесите на душа могат да се почистят с гъба и препарат, след което трябва да се изплакнат хубаво.

Дистанционните. Често пипани с мръсни, изпотени или мазни от храна ръце. Абсолютно задължително е да ги почиствате редовно, за да се предпазите от нежелани болести. За целта използвайте антибактериални кърпички.

Мрежите на прозорците. По тях полепват прах и мръсотия от улицата. Особено в по-големите населени места, мрежите на прозорците трябва да се чистят доста често. Това става лесно с гъба и вода със сапун или препарат.

Рамките на снимките и картините. С парцалче за прах или с клечка за уши (за малките рамки на снимките). Ще изчистите бързо натрупалия се прах.

Imasmi web loading