Книги и филми

Незабравимите филми с Татяна Лолова

11:22, February 10, 2021 | От New Me

                Незабравимите филми с Татяна Лолова

Най-усмихнатото момиче на българското кино

Татяна Лолова - най-усмихнатото и деликатно момиче на българското кино, с безброй незабравими роли в киното и театъра, които никога няма да ни омръзне да гледаме отново и отново. Припомняме ви нашите любими филми с Татяна Лолова - ако не сте ги гледали, сте пропуснали наистина много. 

Сиромашко лято (1973)

Кои са най-хубавите години от живота и може ли човек да се забавлява и като пенсионер? А възможно ли е и да открие любовта отново? Един мъж в 60-те си години търси тези отговори, като се разкъсва между това да е полезен и нужен на семейството си и да се наслаждава на моментите с приятели. И всичко това, представено с множество комични сцени и ситуации от неповторимия Георги Парцалев. В "Сиромашко лято" ще видите Татяна Лолова в съвсем друга светлина - като изключително сексапилна млада жена, по която героят на Парцалев здраво ще се увлече. 

Бон шанс, инспекторе! (1983)

Нека първо да започнем оттам, че в този филм ще видите много от най-обичаните български актьори - Велко Кънев, Георги Калоянчев, Антон Радичев и, разбира се - любимата ни Татяна Лолова. Банков обир преобръща живота в малко градче. И докато едни са ужасени от случилото се, амбициозен инспектор вижда в престъплението златен шанс за кариерата си. Ще се смеете до сълзи с тази велика българска лента.

Топло (1978)

Убийствена комедия, която не можем да спрем да гледаме отново и отново. Как живеят хората в една кооперация, когато останат на студено и измамени от мошениците, които уж ще им прокарат парното? Отговорът е: трудно, много трудно... В ролята на един от въпросните измамници е големият Стефан Данаилов, а в компанията на Тодор Колев, Григор Вачков и тяхното "Sorry" никога не могат да бъдат забравени. Страхотна роля прави и Татяна Лолова, разбира се. Изобщо - велик филм, наистина велик!

Опасен чар (1984)

Незабравимият тандем Тодор Колев и Невена Коканова ще ви накарат да се смеете, да плачете и да се влюбите в този филм. Не вярваме, че има някой, който не е гледал историята за чаровния измамник с птичи имена и красивата учителка Боряна. И все пак, винаги ще е огромно удоволствие за вас да гледате този филм още един път. В ролите ще се насладите още, освен на Татяна Лолова, на Георги Русев, Надя Тодорова, Цветана Манева и др.

След края на света (1998)

Със сигурност, когато чуете това заглавие, в ума ви прозвучава гласът на Васил Найденов. Песента към тази лента се превърна в емблематична за 90-те, а и не само. В ролите ще видите Стефан Данаилов, Татяна Лолова, Георги Калоянчев, Джоко Росич и др. Историята е трогателна - спомен за първата и чиста детска любов, която не се повлиява от политически събития и етнически противоречия. Дали една случайна среща много години по-късно ще успее да заличи болката от ранната раздяла? Определено това е един от добрите съвременни български филми, така че го гледайте. 

Звезди в косите, сълзи в очите (1977)

Един филм, който не всеки би възприел в наши дни. История за идеалите, мечтите и смелостта да следваш сърцето си. Група актьори ще се изправят пред редица препятствия, за да сбъднат мечтата си да са на сцена. В ролите ще видите неповторимите Катя Паскалева и Татяна Лолова, а те ще ви допуснат да надникнете в душата на артиста. 

Последният ерген (1973)

Великолепна комедия с Тодор Колев, Невена Коканова, Татяна Лолова и Георги Георгиев - Гец. Последният ерген в квартала най-накрая решава да се ожени. Всичко е прекрасно, докато не става ясно, че избраницата му е много по-млада, а семейството й съвсем не е съгласно с този брак. Следват множество отчаяни опити двойката да бъде разделена, а дали в крайна сметка ще са успешни - гледайте филма, за да разберете.

13-та годеница на принца (1986)

Един от най-обичаните филми на Братя Мормареви с цял куп любими български актьори. Нека споменем само Парцалев, Татяна Лолова, Георги Мамалев, Павел Попадндов и Велко Кънев. В тази приказка изненадващо се намесват и извънземни, а персонажите от кралския двор ще ви накарат да се смеете дълго. Най-вероятно сте гледали много пъти тази златна българска лента, но никога не омръзва да си я пуснете още веднъж.

Щурец в ухото (1976)

Още един забавен филм с Павел Попандов, Татяна Лолова, Антон Радичев и др. Двама младежи не са удовлетворени от живота на село и решават да избягат в големия град. Тръгват на стоп, но по пътя си ще се сблъскат с множество ситуации, за които неопитни и наивни момчета като тях не са подготвени. Дали ще продължат към своето приключение или ще се върнат на село - изборът няма да е лек, а прозрението няма да дойде безболезнено.

Невероятна история (1964)

Феноменален филм по сценарий на големия Радой Ралин и с участието на Рангел Вълчанов, Георги Калоянчев, Георги Парцалев, Григор Вачков, Татяна Лолова и самият Ралин. Едно дребно объркване в редакция ще стане повод за публикуването на скандален фейлетон, в който ще се припознаят няколко държавни служители и ще наемат адвокат, за да опровергаят историята. Главният редактор отчаяно ще търси начин да се замаже грандиозния гаф, но неочаквано ситуацията отново ще се обърне на 180 градуса. Ако не сте гледали тази лента, сте пропуснали наистина много. 

Imasmi web loading