Домът

Перфектното растение за всяко място в дома

10:55, July 27, 2021 | От New Me

                Перфектното растение за всяко място в дома

Ако поне веднъж сте се захващали да гледате растения, сте напълно наясно, че всички изискват различни грижи.

Ако поне веднъж сте се захващали да гледате растения, сте напълно наясно, че всички изискват различни грижи. Едни се нуждаят от повече светлина, други - от повече вода, трети трябва да са на по-топло и т.н.

За да ви помогнем - ето как да определите перфектните растения за вашия дом.

Бромелии

Ще внесат екзотика и красота в дома ви. В същото време не се гледат никак трудно и няма да повехнат, ако пропускате да ги поливате от време на време, тъй като издържат и на по-сухи периоди. Идеални са за слънчевите стаи и места в дома ви, но също така можете да ги използвате, за да придадете повече живот на хола или трапезарията си.

Вижте още: Красиво и различно! Декорирайте дома с чинии

Алое

Свежест и полза за здравето в едно. Красивите му дълги листа със сигурност ще привличат погледите, а най-хубавото е, че ако забравяте често да поливате растенията в дома си - алоето е перфектният вариант за вас. Гледа се много лесно и ще издържи на нередовното поливане. А освен това не може да не сте чували за невероятното влияние на алоето върху кожата. Подходящо място за това растение е банята.

Каланхое

Добра новина - отново лесно за отглеждане растение. Ще придаде страхотно настроение в кухнята ви. Не се нуждае от много влага и може да цъфти дори през зимата. Полейте добре растението и следващото поливане трябва да е, когато почвата му е изсъхнала.

Вижте още: Превърнете старите бутилки в шедьовър

Бегонии

Не изискват особени грижи и също като предишните две растения в списъка ни, трябва почвата им да е изсъхнала напълно преди следващото поливане. Интересното е, че реагират добре дори на флуоресцентна светлина, което ги прави много подходящи за бюрото вкъщи или за офиса.

Спатифилум

Тук вече ще трябва да положите малко повече грижи, но определено си заслужава. Това растение не се нуждае от пряка слънчева светлина, затова можете да го сложите спокойно в спалнята. И няма да му стане нищо, ако завесите са дръпнати през деня. Поливайте го всеки ден през лятото и веднъж-два пъти седмично през зимата.

Вижте още: Джунгла в банята

Палма Кенция

Слънчева светлина и редовно поливане се отразяват отлично на палмите в дома. За разлика от други видове, Кенция не се нуждае от прекалено висока влажност. Сложете я в трапезарията за изключително ефектен и дори драматичен акцент.

Филодендрон

Това цвете само ще ви покаже кое е най-подходящото място за него в дома ви. Нуждае се от непряка слънчева светлина и умерено поливане. Само наблюдавайте листата му и ще разберете дали сте го сложили на точното място. Ако са пожълтели, значи слънчевата светлина му е в повече. Ако листата са оредели, значи трябва да е на малко по-светло място.

Фикус Бенджамин

Едно от най-любимите растения за дома. Освежава въздуха и прави по-приветлива стаята. Най-добре е да го разположите в светла стая, но без пряка слънчева светлина върху него. Отличен за общите стаи като дневната и трапезарията. Полива се на няколко дни, като целта е почвата му да остава влажна.

Imasmi web loading