Диети

Плодовете, които съдържат най-малко захар

13:13, August 19, 2020 | От New Me

                Плодовете, които съдържат най-малко захар

За всеки е ясно колко са полезни плодовете, как те са богати на фибри, минерали и антиоксиданти. Но някои от тях съдържат и повече фруктоза и трябва да сте по-внимателни с тях

За всеки е ясно колко са полезни плодовете, как те са богати на фибри, минерали и антиоксиданти. Но някои от тях съдържат и повече фруктоза и трябва да сте по-внимателни с тях, особено ако стриктно следите теглото си в момента. Затова, ето тези, които имат най-малко захар и са повече от препоръчителни за хората на диета.

Авокадо

Авокадото съдържа едва половин грам захар. Сигурно ще сте изненадани, но е така. Идеално на вкус за салата, сандвич, гуакамоле и още много други. И все пак, трябва да имате предвид, че въпреки ниското наличие на захар, авокадото е с доста калории. Така че, ако сте стриктни по отношение на теглото, не го консумирайте в големи количества.

Гуава

Това тропическо изкушение е с 5 грама захар и около 3 грама фибри - повече, отколкото порция кафяв ориз или филия хляб. Ако искате да си набавите още повече фибри, си направете смути, като го сложите с кората.

Малини

Купичка с малини съдържа 8 грама фибри и 5 грама захар. Малините са полезни за стомаха и помагат да се чувствате по-сити с по-малко калории.

Пъпеш

Много любим на мнозина. Резен пъпеш съдържа 5 грама захар и едва 23 калории.

Ягоди

Също страхотна новина - купичка ягоди съдържа около 7 грама захар. А прекрасният им вкус е подходящ дори за солени ястия, като салати например.

Imasmi web loading