Секс и любов

Прегръдките са тайната на щастливия брак

10:01, May 19, 2021 | От New Me

                Прегръдките са тайната на щастливия брак

Ето къде се крие разковничето на силните отношения между двама души

Пандемията и изолацията не бяха лесни за никой от нас, като загубата на социални връзки се усети остро от повечето хора. Но констатациите от ново проучване може да ви вдъхновят да погледнете навътре и да споделите някои забавни моменти с партньора си, като същевременно ще засилите връзката помежду си.

Проучването, публикувано от екип изследователи от Центъра за трансдисциплинарни изследвания на интимните взаимоотношения на университета в Бингамтън, казва, че несексуалната физическа близост със съпруга/съпругата ви би могла да удовлетвори отношенията и от своя страна да помогне да ги закрепите. 

Проведено е с извадка от 184 брачни двойки над 18 години. Екипът се опитал да разгледа ефектите на несексуалния контакт между тези двойки, като същевременно анализирал стиловете на привързаност на участващите лица. Несексуалното докосване включвало прегръдки, гушкане и сходни мили действия.

Изследователите обаче открили, че независимо от стиловете на привързаност, всички влияят положително на нивата на удовлетвореност.

Открива се и разлика между това как се отразяват тези ласки на мъжете и на жените. При жените тези малки жестове водели до по-високи нива на удовлетворение от взаимоотношенията. 

Резултатите от това проучване са публикувани в Journal of Social and Personal Relationships. Те се оказват особено удачни за двойките, които прекарват повече време на закрито в последните месеци, за да превърнат пандемичното време в уютно и безценно.

Imasmi web loading