Премахнете стреса от дома си с това

Photo by Matthew Henry from Burst

Photo by Matthew Henry from Burst

Автор: New Me

30 Юни 2018

Нашият дом наистина трябва да е нашата крепост. Затова на помощ идват няколко идеи за декорирането, с които да намалите стреса и тревожността си вкъщи.

Растения

Според различни проучвания те намаляват нивата на стреса и зареждат дома ви с повече положителна енергия, като ви карат да се чувствате по-добре. Намерете най-подходящото цвете за всяка стая в дома си.

Сини акценти

Дори да харесвате много силни и ярки цветове, помислете пак дали да ги използвате за стените си. В някои случаи те могат да засилят чувството на тревожност. В същото време синьото, особено светлите и по-нежни нюанси, ще ви помогне да понижите високото кръвно, да се успокоите, да се почувствате по-сънливи и е повече от идеален цвят за спалнята ви например.

Не претрупвайте

Струпаните и задръстени рафтове и шкафове могат да ви повлияят зле чисто емоционално. Затова се постарайте да държите етажерките си наполовина празни, за да не ви "задушава" собственият ви дом и да можете да се чувствате спокойни.

"Скрийте" техниката

Ако вече имате прояви на силна тревожност, последното от което се нуждаете в момента, е да ви облъчва още нещо. Скрийте техниката в шкафове и ще видите колко по-рядко ще се присещате да включвате и да превъртате нервно каналите на телевизора.

Позицията на леглото

Според фън шуй специалистите положителната енергия в спалнята ви и добрият сън са от изключително значение, за да се чувствате добре през деня. Затова е добре да поставите леглото си до стена, която не е близо до вратата, но и не е директно срещу нея.

Проветрявайте винаги

Свежият въздух в дома ви е много важен, за да се чувствате в кондиция и вие. Застоялият и мръсен въздух в дома ви със сигурност ще ви потисне допълнително и ще ви накара да се чувствате по-зле. Затова винаги отваряйте прозорците си широко и проветрявайте добре стаите, дори през зимата.

С аромат на лавандула

Доказано е, че ароматът на лавандула действа успокояващо и намалява стреса. Стръкчета лавандула, ароматна свещ, етерични масла - изборът е изцяло ваш, а резултатът е гарантиран. Спокойствие и приятна атмосфера в дома...

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща