Любопитно

Психологическите трикове, с които ще спечелиш всеки

09:25, August 30, 2021 | От New Me

                Психологическите трикове, с които ще спечелиш всеки

Страшно полезно в човешките отношения!

Дори и да сме уникални по свой начин, ние споделяме една и съща човешка природа. Тя ни позволява да създаваме връзки с други хора и по-важното е да открием трикове за техния начин на мислене. Възползвайки се от това, което всички вече имаме вътре, е възможно да влияем на решенията и мненията на другите за нас и ситуациите.

1. Създайте илюзия за избор.

Ако имате нужда от някой, който да направи нещо за вас, поискайте по-трудна задача, която трябва да направите, преди да кажете първоначалната си заявка. След като отхвърлят по-големите неща, хората са склонни да приемат лесно изглеждащата заявка. Това също работи, когато се опитате да убедите някого. Дайте им 2 възможности едновременно: нещото, което искате, и друга задача, по-трудна за постигане. Това, което ще постигнете с това, е да направите действителната си заявка да изглежда по-опростена до другата.

2. Превърнете несъгласието в полза.

Когато хората ви казват неща, с които не сте съгласни, не им възразявайте категорично. Първо признайте това, което казват с думи като „Виждам какво имаш предвид“ и продължете със собственото си мнение, питайки „но мислил ли си някога за тази част от нещата?“. Този подход ще ви помогне да изложите своето мнение, без да бъдете прекъсвани или да имате някой против вас.

3. Мама знае най-добре.

Можете да привлечете вниманието към думите си, като казвате на хората, че баща ви или майка ви са ви учили на това. Хората се съобразяват с традиционната фигура на дисциплината. Повечето хора  вярват в думите на родителите си от все сърце и когато споменете, че думите ви също произхождат от родител, това ще създаде същия ефект като собственото им семейство.

4. Вземете назаем.

Може да забележите, че някой не ви харесва толкова, колкото искате. Помолете ги за нещо малко за заемане, може би книга, която ви интересува. Това първо ще създаде неохотна връзка между двамата, след което ще доведе до промяна в мнението, след като върнете вещта.

5. Мълчанието може да бъде ангажиращо.

По време на неудобно мълчание с човек, с когото искате да се разбирате, попитайте го за него. Дори най-тихият човек се радва да говори за себе си. Те ще ви попитат нещо обратно и така ще се стигне до плавен разговор. 

6. Увереността привлича хората.

След като приключите да говорите по време на преговори, просто гледайте хората в очите и чакайте в мълчание. Вашият решителен поглед ще повлияе положително на възприятието на другите за това, което току-що казахте. Ако загубите контакт с очите след тези интензивни моменти, ще забележите загуба на интерес след кратко време.

7. Накарайте ги да се чувстват големи.

Използването на правилните думи може да доведе до голяма промяна, когато се нуждаете от помощ. Опитайте да използвате прости фрази като „Моля, направете ми услуга“ или „Наистина се нуждая от вашата помощ.“

8. Създайте реакция за наблюдение.

Когато сте нов в група, направете шега или разкажете забавна история, за да гледате реакциите на хората. Хората, които са по-близо, ще се погледнат, докато се смеят и това ще ви помогне да разберете връзките между приятели.

9. Повторете това: Повторете.

Повторението е един от най-добрите начини за създаване на конкретна идея в съзнанието на хората. Ако искате да наложите мнението си на някой друг, просто го повторете в различни контексти или просто кажете едно и също нещо в разговора с различни изрази. След като чуят едно и също нещо няколко пъти, хората ще възприемат идеята като своя, тъй като мозъкът им ще я маркира като позната.

10. Създайте доверие, за да изградите доверие.

Когато се опитвате да изградите доверие в социална среда, признайте малките си грешки на другите. Хората ще видят вашата уязвима страна и ще ви приемат като честен човек. Това ще ви даде предимство дори по време на спор.

Imasmi web loading