Красота

Разкриваме: Тайните на фризьорите за невероятна коса

08:48, June 15, 2021 | От New Me

                Разкриваме: Тайните на фризьорите за невероятна коса

Защо блондинките бързо губят красотата на цвета?

Няколко страхотни фризьори ни се довериха и ще разкрием съветите им как да се грижите за косата и какви процедури да избягвате:

Защо русото става жълто толкова бързо?

Повечето руси клиенти искат да запазят цвета си възможно най-дълго. Но всички се оплакват, че той пожълтява доста бързо. Възможно е да има много различни причини и не всички са причинени от грешка на фризьор. Ето основните грешки, които жените правят:

- те оформят косата си без термична защита. Когато косата е боядисана, продуктите за защита са необходими, дори когато използвате само сешоар
- пренебрегват хиперхидрозата. Прекомерното изпотяване прави цвета на косата им траен за по-кратко време.
- използват обикновени хранителни маски и шампоани. Правейки това, можете да загубите по-голямата част от цвета на косата си след едно измиване. За да избегнете това, трябва да спрете да използвате всички продукти, които не посочват изрично, че са подходящи за боядисани коси.
- мият косата си с гореща вода. Изрусената коса трябва да се мие с хладка вода.

Защо полирането на коса не е добра идея?

Това вероятно беше една от най-популярните процедури за коса на 2019 г. Но много фризьори са против. Работата е там, че за полиране на косата се използва специално устройство. Машината реже както повредената, така и здравата коса. Това прави косата по-малко гъста.

Процедурата на полиране оставя неравномерен и незащитен разрез. Резултатът трае само една седмица и след това косата започва да се разделя много по-бързо.

Някои фризьори предлагат да "разтопят" косата, за да удължат ефекта от процедурата. Те също предлагат ламиниране или Botox услуги, само за да могат да ви таксуват повече. Не забравяйте: няма салонна процедура, която да възстанови повредената коса, а цъфтящите краища трябва да бъдат отрязани, няма друг начин да ги оправите.

Какво е цветният пилинг?

Доста често фризьорите правят грешки и вие стигате до грешен нюанс на косата. И така, те трябва да повторят травматичния процес на оцветяване на косата отново. За да избегнете това, можете да опитате цветния пилинг. С него можем да променим до един тон цвета. Пилингът е по-малко травматичен процес от изсветляването или обезцветяването. Това не отнема много време и дава бърза реакция. По този начин можете да спестите време и да нанесете по-малко щети на косата си.

Защо болят корените на косата?

Понякога може да имате неприятно усещане в корените на косата. Ето най-честите причини:

- свръхчувствителност. Понякога, просто променяйки позицията на косата, скалпът може да получи сърбеж или да боли. Също така чувствителната кожа на скалпа може да реагира на промяна на шампоана.
- стегнати прически, фиби за коса и ленти за коса. 
- агресивни процедури. Боядисването на косата, обезцветяването и къдренето са примери за това. Затова преди да направите някоя от тези процедури, трябва да направите тест, за да видите дали имате алергична реакция.
- мръсна коса. Мазнината може да запуши порите и да направи корените по-тежки, което може да доведе до болка.

Как да се спасите от цъфтящи краища?

Ето няколко съвета как да предотвратите евентуално увреждане на краищата на косата:

- използвайте сешоари и преси само след използване на продукти за термична защита. Високите температури премахват влагата от косата, правейки я склонна към цепене.
- на всеки 2 месеца изрежете краищата. В противен случай разделените краища ще отидат по-нагоре по косата и ще повредят останалата част от нея. 
- кажете не, ако вашият стилист иска да използва ножици за изтъняване. Тази процедура реже косата на няколко части и краищата започват да се разделят. Един добър фризьор трябва да може да свърши добра работа без да изтънява.
- не забравяйте да овлажнявате косата си. Когато във вашия апартамент е горещо и сухо, косата ви е склонна да се чупи. Използвайте възстановяващи, хидратиращи маски и спрейове, за да поддържате косата здрава.

Кой шампоан е по-добър - обикновен или професионален?

Обикновените шампоани се използват само за премахване на мазнини и замърсявания. Професионалните продукти не само правят почистването, но и спомагат за решаването на някои други проблеми, като правят косата по-гъста и я овлажняват. 

Ето и няколко съвета, които ще подобрят драстично качеството на косата ви

Измийте косата два пъти. Когато нанасяте първия път шампоан, той премахва замърсяванията и стилизиращите продукти. При второто измиване продуктът дава всичките си хранителни вещества на косата.

Не търкайте косата, защото това нарушава нейната структура. В действителност само скалпът е мазен, но краищата на косата са просто прашни. Пяната от скалпа ще премахне целия прах добре.

След като я измиете, не търкайте агресивно с кърпа за коса, а само попийте излишната вода.

Не изсушавайте косата си веднага след като я измиете. Оставете да изсъхне естествено за малко. След това можете да използвате сешоар (но само хладен въздух).

Imasmi web loading