Секс и любов

Щастието на жената е ключът към дългата и силна връзка

16:21, January 29, 2019 | От New Me

                Щастието на жената е ключът към дългата и силна връзка

Щастието на мъжа не е от толкова съществено значение, твърдят учените

Въпреки че и мъжете, и жените са го подозирали, сега официално е потвърдено, че щастието на жената е много по-важно от това на нейния съпруг за поддържане на трайни отношения.

Изследователи от университета Rutgers провели проучване, което обхванало по-възрастните двойки, женени от около 40 години, и установили, че по-щастливата съпруга е залог за по-хармоничната връзка между двамата.

Дебора Кар, професор по социология в Rutgers, казва: „Мисля, че става дума за факта, че когато една съпруга е доволна от брака, тя прави много повече за мъжа си, което има положителен ефект върху живота му. "

Изследователите помолили участниците да покажат чувствата си и да отговорят на въпроса дали съпрузите или съпругите оценяват другия и дали спорят или се дразнят един друг.

394 двойки водили специални дневници, в които записвали мислите си и оценили собственото си щастие въз основа на предишните 24 часа. Също така, докато съпругите казват, че стават нещастни, когато техните съпрузи се разболеят, обратното не е било така.

Кар обяснява: „Знаем, че когато партньорът е болен, съпругата често поема грижата, която може да бъде стресиращо преживяване. Но често, когато жена се разболява, тя не разчита на съпруга й, а нерядко се оправя сама”.

Учените установяват още, че мъжете имат навика да бъдат не толкова прикрити и ако са нещастни, веднага го показват, а жените взимат мерки да възстановят хармонията. Затова психолозите, взели участие в изследването, съветват и двете страни да бъдат открити и честни и да споделят проблемите си, за да могат отношенията да бъдат устойчиви на предизвикателствата на времето.

Imasmi web loading