Любопитно

Сънуваш бившия? Ето какви са причините

10:41, May 03, 2020 | От New Me

                Сънуваш бившия? Ето какви са причините

Специалистите обясняват защо това се случва...

Сънищата с бивш могат да предизвикат много въпроси. Какво означават? Трябва ли да се съберете отново? Преди да търсите истината, за да разберете какво се опитва да ви каже вашето подсъзнание, решихме да ви разкрием мнението на някои експерти, за да разберем повече за това какво всъщност означава, когато бивш ви посети в съня ви. 

"Сънят за бивш би могъл да ви насочи да се свържете отново с този човек в реалния свят или към нещо, което те символично представляват вътре във вас", казва Гари Боброф, магистър по психология. 

Той обяснява, че често ни привличат хора, които свободно изразяват качества, които отхвърляме. "Макар че със сигурност можем да мечтаем за бивш, от когото все още сме обсебени, понякога не става въпрос толкова за тях, колкото за това, което те сочат вътре в нас", обяснява психологът. Но преди да приемете, че трябва да се свържете отново с бившия в будния живот, Боброф препоръчва да си зададете поредица от въпроси: Какво означава този човек за вас или представлява за вас? Има ли шанс да рестартирате токсичен модел на отношения?

Луна Таро, магистър по психология и "преводач" на сънища от 15 години, се съгласява, че да сънуваш бивш означава повече за теб, отколкото за бившия ти. "Често пъти подсъзнанието търси отговори", казва тя и допълва: „Може би търсите в реалния живот връзка, подобна на положителните черти на бившия“. Тя предупреждава, че връщането към бивш любим може да не доведе до желания отговор.

Що се отнася до това дали да кажете на настоящия си партньор за нощния си опит с бившия си - анализаторите не смятат, че това е добър подход. Сънищата, напомнят те, понякога са просто сънища.

Imasmi web loading