Стилни, но здрави: Как да изберем чанта

Автор: New Me

17 Март 2020

Чантите не са просто красиви или практични, те могат също да повлияят на стойката ни, силата и дори формата на тялото ни. Затова е наистина важно да знаете как да изберете чанта, която изобщо не ви вреди. Можете да следвате няколко лесни съвета и трикове:

Вземете си чанта, която стои близо до тялото ви.
Когато изберете чанта, която стои близо до тялото ви, теглото й ще бъде равномерно разпределено и по-ергономично. Използвайте го като кръстосано тяло, така че ако слагате каишката на дясното рамо, поставете чантата през тялото и отляво. Не забравяйте, че се препоръчва да сменяте страните от време на време.

Избягвайте чантите, които трябва да носите в ръцете си.
Избягвайте модели, които могат да се носят само в ръце. Когато носите чанта само с ръка, това може да причини проблеми с лакътя, рамото, китката и шията.

Обърнете внимание на теглото на чантата.
Наистина е важно да обърнете внимание на теглото на чантата. Тъй като ще носите нещата вътре, трябва да имате предвид, че теглото само ще расте. Не трябва да е повече от 10% от телесното ви тегло теглото на пълната чанта.

Стойте далеч от вериги.
Въпреки че веригите са елементи, които правят чантата по-модерна, те не са най-добрият избор, когато става въпрос за тялото ви. Те са тежки и може да наранят кожата. Потърсете къси и меки дръжки, които няма да ви навредят.

Тествайте.
Понякога нещата не са такива, каквито изглеждат. Важно е да пробвате и тествате чантата преди да я закупите. Можете да я усетите, да прецените теглото й, да видите дали ви харесва начинът, по който стои до тялото ви, и да прецените дали раменете ви болят, така че да можете да сте сигурни, че това е най-добрият модел за вас.

Заложете на малки модели.
Изберете по-малки модели, за да не изисквате прекалено много от тялото си. Първо, те са по-леки, защото имат по-малко материал. Второ, няма да пренасяте много неща, защото знаете, че няма да се поберат.

Изберете чанти, които се носят от по-силни части от тялото ви.
Най-добрият избор винаги са тези, които могат да бъдат пренесени от по-силна част от тялото ви. Раниците и раничките са чудесни възможности да държите нещата си, без да изисквате прекалено много от тялото си. Гръбните и долните лумбални прешлени могат да носят по-голяма тежест от шията, горната част на гърба и предмишниците.

Изберете големи дръжки.
Дръжката може да означава много, когато изберете чантата си. Ако е прекалено тънка, това може да нарани кожата ви. 

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща