Странните кралски правила

Автор: New Me

16 Април 2021

Целият свят се интересува от Елизабет II и живота на нейното семейство. Те диктуват модните тенденции, а медиите ги следят под лупа. Но някои аспекти са все още неясни за обикновените хора.

Защо не могат да си държат ръцете?

Няма официално правило, което да забранява държането на ръце. Въпреки това британското кралско семейство спазва стриктно етикета, който не позволява на кралските представители да изразяват чувствата си. Така че Кейт и Уилям не си държат ръцете, не се целуват или прегръщат публично. Те са следващите наследници на трона и трябва да се държат по подходящ начин, за да не позорят кралицата.

Що се отнася до Меган и Хари, те често държат ръцете си и се гушкат. Те не трябва да следват кралските правила, тъй като са шести в линията на наследяване на британския трон, така че поведението им не е толкова важно.

Защо кралицата носи ярки дрехи?

Кралица Елизабет II винаги носи ярки тоалети и не е така, защото обича ярки цветове. Според британските семейни правила, кралицата трябва винаги да се откроява в тълпата, така че хората да могат да кажат: „Видях кралицата“. Все пак тя също носи черно облекло, но само по време на траурни церемонии.

Защо членовете на кралското семейство не използват фамилни имена?

Към днешна дата кралското семейство е толкова известно, че не се нуждае от фамилно име. Традиционно всички британски монарси използвали само имената и титлите си. Между другото, те имат фамилно име: Маунбатън-Уиндзор.

Защо винаги носят малки чантички?

Кралското облекло се отнася и за аксесоарите. Кейт и Меган трябва да носят с тях малка чанта. Този клъч трябва да им позволява да се ръкуват или да избягват това ( ако чантата се държи с две ръце). Нещо повече, чантата се използва, за да се избегнат неприятни ситуации. Например, те могат да използват своята чанта, за да покрият деколтето си, докато излизат от кола.

Защо кралицата не иска да се откаже от трона в полза на някой по-млад?

Според кралските правила властта се прехвърля на друг член на семейството, ако сегашен монарх умре или се откаже от трона. Кралицата твърди, че ако още е жива на 95, нейните задължения ще бъдат прехвърлени на нейния син Чарлз. Въпреки че много хора смятат, че Елизабет II трябва да се „пенсионира”, 94-годишната кралица е пълна с енергия и присъства на всички важни срещи и събития.

Защо малките принцове носят къси панталони?

Според традицията шортите са съществена част от дрехите за момчетата. Така че, независимо от сезона, принц Джордж трябва винаги да носи шорти. Момчетата започват да носят панталони на 8 години.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща