Тайните на 10 първи дами

Автор: New Me

13 Юни 2017

Коя жена няма тайни? Няма какво да се лъжем, малки, големи, но все пак тайни. Когато става дума за Първа дама обаче ситуацията става безкрайно деликатна. Причината – малките й тайни могат да повлияят на съпруга й, а оттам и на цялата държава.

Най-известните първи дами в света не са останали по-назад. И също са имали своите малки тайни. Времето обаче ги е разкрило

Жаклин Кенеди, САЩ

Докато президент на САЩ е Джон Кенеди, демек през 60-те години, на дамите, които обичат да пушат, не се е гледало много добре. Обаче това е и времето, в която жените почват да се еманципират и пушенето е нещо като техния прогрес. По тази причина страстта на Джаки към пушенето се пазела в строга тайна. Даже фотографите на Белия дом нямали право да й правят снимки с цигара в ръка.

Принцеса Даяна, Англия

Култът към личността на Принцесата на народа надали някога ще отшуми. Години след като напусна този свят, една по една тайните й се разкриват от някога прибрижените й. Така се разбра, че Даяна е злоупотребявала с храната и на практика е изтезала тялото си. Тайното заболяване на принцесата е булимия. Хранително разстройство, което и днес мъчи хиляди жени.

Мери Тод Линкълн, САЩ

Мери Тод Линкълн произхожда от наистина богато семейство и никога не е знаела какво е недоимък. Тя обичала да реновира Белия дом и постоянно си купувала доста скъпи дрехи и аксесоари. Ако трябва да сме честни, тя всъщонст изобщо не  е можела да контролира харчовете си. Което приключва по доста грозен начин – грандиозен скандал, след като харчила и от парите, предназначени за нуждите на армията.

Имелда Маркос, Филипини

Още една дама, която хич не може да си прави сметката. Имелда Маркос е вдовицата на десетия президент на Филипините. Сънародниците я кръщават "Стоманената пеперуда". Залитането й го пазаруването е толкова фрапиращо, че тя често злоупотребява с достъпа си до националния бюджет. Когато президентът Макрос и съпругата му напускат страната след военен преврат, в стаите на Имелда в президентската къща са открити над 1 000 чифта скъпи дизайнерски обувки.

Нанси Рейгън, САЩ

Нанси освен съпруга е и един от най-доверените съветници на президнта на САЩ Роналд Рейгън. Тя му се посвещава още повече след опита за убийството му през 1981 г. Ето я и тайната на Нанси- тя се консултирала с Космоса преди да даде съвет на президента. Първата дама била страшно запалена по астрология и не пропускала консултация със своя астролог.

Хелън Тафт, САЩ

Още една Първа дама на Америка. Хелън е жената на на президента Уилям Хауард Тафт. Двамата са господари на Белия дом до време на Сухия режим.  Това обаче никак не й пречело да организира приеми, а на тях пуншът и шампанското били меко казано в изобилие.

Карла Бруни, Франция

Карла Бруни е съпругата на 23-тия президент на Франция, Никола Саркози. Тяхната любов е като по филмите – малко след първата си среща се женят.  По-късно Карла признава, че предпочита полигамията пред традиционния брак. Различни клюки, намерили място по страниците на френските списания, твърдят, че бившата първа дама обичала да има вниманието на по няколко мъже едновременно. А пък самата тя успявала да задържи своето внимание на даден човек за около месец.

Рейчъл Джаксън, САЩ

Рейчъл е съпругата на седмия президент на САЩ, Андрю Джаксън. Доста куриозен брак – по време на президентските избори става ясно, че Рейчъл има и друг съпруг. Въпреки че тя се жени за Джаксън, никога не се развежда легално с първия си съпруг Луис Робардс.

Бернадет Ширак, Франция

Съпругата на бившия френски президент Жак Ширак определено е доста търпелива жена. Тя прави и невъзможното, за да прикрие аферите на съпруга си.  Бернадет знае, че той й изневерява, но не позволява случващото се да излезе на бял свят.

Кралица Раниа Ал Абдулах, Йордания

Раниа е съпругата на йорданския крал Абдулах II. Едно е сигурно – има осанката, поведението и очарованието на истинска кралска особа. Но си има и своята малка тайна – обича да носи златни обувки, украсени със скъпоценни камъни. Обувките тежат близо килограм, но това явно не е толкова голям проблем. Жертва в името на красотата, все пак...

 

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща