Красота

Тайните за красота на китайките

09:55, March 19, 2019 | От New Me

                Тайните за красота на китайките

И как така имат толкова безупречна кожа?

В Китай красива жена не е просто тази, която е привлекателна. Древната китайска култура казва, че тялото и душата са неразделни, а външността е само една от чертите на красотата. Хоби, духовна хармония и самодостатъчност са важните неща. А ето и тайните на китайките, за да бъдат в хармония със себе си и годините действително да не им личат...

Тайна 10 

Пият много вода 

Китайките винаги носят вода и не спират да пият. Ако ги помолите да споменат едно нещо, което може да им помогне да оцелеят, те биха казали „достъп до питейна вода“.

Тайна 9 

Малко време на слънце

Жените в Китай наистина се интересуват от светлия тен на кожата си. В миналото бялата кожа се смятала за символ на високия социален статус. През 21-ви век китайките са сигурни, че слънцезащитният крем е един от най-добрите методи за избягване на преждевременното стареене.  

Тайна 8

Чай вместо напитки

Те пият много течности, а чаят е една от любимите им напитки. Експертите препоръчват пиенето на зелен чай, чай от астрагал или чай от жасмин. Те имат добро въздействие върху красотата и здравето ви. Също така не се препоръчва добавянето на захар или мляко към чая.  

Тайна 7

Планират деня си

Следването на дневен график е от решаващо значение в Китай. Китайките се грижат много за своето хранене и сън. След обяда те се опитват да намерят време да подремнат (дори на работното си място). Що се отнася до студентите, те често отиват в библиотеката, за да спят.  

Тайна 6

Избягват десертите

Всеки знае, че китайската кухня се различава от това, с което сме свикнали. Китайските традиционни десерти не са изключение от това правило - често изобщо не съдържат захар. Нещо повече, други страни обикновено завършват храненето си с десерт, но китайците предпочитат да ядат десерти поотделно или по средата на храненето си. Например, те ядат супа, десерт и след това салата.  

Тайна 5

Водорасли в храната

Жените в Китай консумират много водорасли. Те ускоряват храносмилателния процес и абсорбират прекомерната сол. Нещо повече, влакната във водораслите ви помагат да се чувствате сити по-дълго и това е идеалният вариант за тези, които искат да отслабнат. Витамините и хлорофилът правят кожата по-млада и поддържат нивото на колагена високо. Водораслите също са богати на протеини, които предотвратяват преждевременното стареене.  

Тайна 4

Запазват спокойствие

Честата липса на изражение на лицето също допринася за младостта на кожата - колкото по-малко работят лицевите мускули, толкова по-малко бръчки имаме. Поддържането на спокоен израз на лицето е чудесна алтернатива на ботокса.

Тайна 3

Използват определена козметика

Продуктите за грижа за лицето и тялото на китайките винаги са съдържали естествени компоненти, които удължават младостта им. Тези съставки са водорасли, жен-шен, екстракти от лечебни билки, перлен прах и натурални масла. Естествените съставки правят кожата ни гладка и копринена.

Тайна 2

Масаж на ходилата

Китайките обръщат много внимание на грижите за тялото, а акупресура на краката е съществена част от живота им. Женските точки за красота, наречени San Yin Jiao, се масажират няколко пъти на ден. Това са двойки точки, разположени от вътрешната страна на долната част на крака. За да намерите тези точки, просто намерете най-високата точка на глезена си, а след това измерете ширината на 4 пръста. Масажът трябва да се извърши по следния начин: увийте ръцете си около пищялите, така че палците ви да се намират точно над точките и масажирайте тези точки на двата крака за една минута.

Тайна 1

Масаж на лицето с нефрит

С помощта на валяк от нефрит се подобрява кръвообръщението на лицето. В миналото имало две приспособления: валяк от нефрит за масаж на акупунктурни точки и плосък камък от нефрит, използван за освобождаване на напрежението в лицевите мускули. Днес тези ролки се продават онлайн и дори можете да ги поръчате от Китай.

Imasmi web loading