Секс и любов

Тайните за щастлива връзка

09:41, October 15, 2020 | От New Me

                Тайните за щастлива връзка

За да имате хармонични отношения

Всеки брак или връзка има своите възходи и падения. Периоди на стрес, скука и лоша комуникация са част от пътя, по който вървим. Усилието, което води до успешен брак, е вид работа, която може да бъде забавна и терапевтична. В проучване били помолени щастливи двойки да разкрият ключа за успешен брак. Ето техните съвети:

1. Бъдете независими

Независимостта е оценена като "изключително важна" в брака. Половинките трябва да продължат да отделят време за себе си, да се наслаждават на личните си хобита и като цяло да намират време за лични удоволствия. Зависимостта, от друга страна, отслабва вашата решителност и способността да се движите напред като свободен човек. Когато оставаме независими, в очите на партьора ни сме по-силни и съответно по-привлекателни.

2. Бъдете добър слушател

Най-важното е не просто да дадете възможност на човека срещу вас да говори, но и да го слушате с мисъл и сърце. Отвори сетивата си и допусни всичко, което иска да ти каже, да стигне до теб. Слушането е истинският ключ към щастливата връзка.  

3. Съгласете се да не сте съгласни

Да бъдете в хармония не означава да се съгласявате безусловно с всичко, което половинката ви казва. Често щастливите двойки имат различни мисли, нагласи и въприятия. И това, че не сте на едно мнение, не означава, че единият греши. Така можете да видите всеки въпрос от различни гледни точки.

4. Общувайте

Всеки индивид има свой собствен уникален начин, по който комуникира с любовта. Наблюдавайте физическия начин, по който вашият партньор показва любовта. Това би могло да бъде нещо тривиално - измиване на вашата кола или взимане на децата. Разбирането на езика на любовта е тайната на щастливата връзка.

5. Приемане на другия

Когато се карате или убеждавате в нещо, вие се фокусирате само върху неговите слабости или проблеми. Променете незабавно перспективата си и започнете да фокусирате върху положителните черти.

6. Поемете отговорност

Това е толкова лесно и една от тайните на успешния брак. Когато участвате в проект, поемете отговорност за успехите и неуспехите си. Когато вие и вашият партньор имате спор, не забравяйте да поемете отговорност за действията си, включително всичко, което сте направили или казали.

7. Никога не приемайте другия за даденост

Това може да бъде най-токсичният момент в една връзка. След като се чувстват комфортно един с друг, двойките могат да спрат да полагат грижи за отношенията си. В една връзка това може да бъде пагубно. Така че никога не допускайте да бъдете приемани или да приемате другия за даденост.

Imasmi web loading