Секс и любов

Тези фрази издават, че любовта си е отишла

12:08, January 03, 2018 | От New Me

                Тези фрази издават, че любовта си е отишла

Понякога ни е много трудно да приемем, че една връзка не върви добре.

Понякога ни е много трудно да приемем, че една връзка не върви добре. Обикновено в такива случаи се опитваме да се убедим сами, че всичко е наред, но ако не вземем мерки, проблемите просто се задълбочават.

Ето няколко фрази, които издават, че отношенията с партньора стават по-лоши и любовта е на път да си отиде.

"Не е нужно да ти давам обяснения"

Ако половинката се тревожи, че телефонът ни е бил изключен или сме се забавили с часове, нормално е да се поинтересува какво се е случило. И е още по-нормално да обясним, че сме имали някакво затруднение или сме го направили неволно. Ако обаче реакцията и мисленето е, че не дължим нищо на партньора, включително едно безобидно уточнение, то най-вероятно чувствата са доста изстинали.

Вижте още: 7 чести грешки при скандал с партньора

"Не е мой проблем"

Общо взето, същото като "Това си е твой проблем". Ако не можем да превключим от "аз" на "ние", когато сме във връзка, то тогава или нямаме сериозни намерения към човека до нас, или просто няма да сме пълноценно отдадени в тези отношения. Същото е и с разбирането за проблемите на другия - ако не чувстваме необходимост да помогнем, когато половинката ни има затруднения, значи не държим достатъчно на тази връзка.

Вижте още: Изгради здрава връзка само за 10 минути

"Като не ти харесва, си намери друг/а"

Каквото и да си говорим, никой не е идеален, дори и ние. Ако не полагаме поне малко усилия да израстваме и да се променяме към по-добро, включително в отношенията си с партньора, връзката ни ще върви много напрегнато и трудно, и вероятно няма да свърши добре. Всеки може да ограничи егоистичните си постъпки, ако наистина има желание и държи на човека до себе си.

"Прави, каквото искаш"

Освен ако не е изречена в момент на афект, когато също не е съвсем приемливо, тази фраза показва абсолютна незаинтересованост към човека до нас и неглижиране на неговите интереси и чувства. 

Вижте още:

Време е за секс!

10 брутални истини за връзките

Защо изневеряваме?

Imasmi web loading