Любопитно

Тези имена са забранени по света

12:21, June 26, 2019 | От New Me

                Тези имена са забранени по света

И определено има защо....

Макар в някои държави да можеш да кръстиш детето си почти както пожелаеш, в други има малко по-строг контрол върху имената. И определено има защо. Смята се, че тези имена биха могли да навредят сериозно на децата, които са кръстени по този начин.

Вижте някои имена, които не са били допуснати в различни държави по света. 

Във Франция например при записването на имената на бебетата в регистъра, служителите трябва да информират местния съд, ако смятат, че дадено име е в ущърб на детето. Такива случаи в страната е имало за следните имена: Нутела, Принц Уилям, Демон, Мини Купър.

Вижте още: Това издава колко чаровни сме всъщност

В Германия също има определени рестрикции - без имена, които са производни на продукти, предмети, полово неутрални или такива, които могат да имат негативен ефект върху децата. Примери за забранени до момента имена в страната са на бебе, кръстено на марката Kohl, Осама бин Ладен, Хитлер и др.

В Швейцария, подобно на Германия, си има определени правила при имената, с които можеш да кръстиш бебето си. Не трябва да е марка, обидно за другите или за самото дете, нито пък да е на спорни персонажи от Библията. Така например не са били допуснати следните имена: Мерцедес, Юда, Шанел и др.

Вижте още: Как да запомняме лесно?

Дания има списък с около 7000 "одобрени" имена и ако искаш да кръстиш детето си по различен начин, трябва да подадеш специална заявка. Средно годишно се преглеждат около 1000 подобни искания, като 20% от тях обикновено се отхвърлят. Сред забранените имена са: Анус, Маймуна, Плутон и др.

В Швеция на бебетата не трябва да се дават имена, които някой може да сметне за обидни, или биха могли да създадат сериозен дискомфорт за детето в бъдеще. Забранени са били имена като Металика, Супермен, Икеа и др. 

Вижте още: 8 тайни на щастливите хора

Мексико също е имало сблъсък с някои доста странни желания на родителите. В Сонора властите забранили 61 имена, които били сметнати за обидни или подигравателни. Като Фейсбук, Рамбо, Ескрото (в превод - Скротум), Батман и др.

В Нова Зеландия родителите не могат да дават на наследниците си имена, които са обидни, по-дълги от 100 символа или са официални титли. Сред забранените в страната имена са: Луцифер, Шишко, Пепеляшка, Секси плод.

За Португалия пък има специално създаден списък, дълъг 82 страници. Той трябва да улесни и ориентира родителите как могат и не могат да кръщават децата си. Имената не трябва да са прякори, хубаво е да са традиционни и полово определящи. Не са били допуснати имена като: Нирвана, Викинг и Сайонара.

Imasmi web loading