Любопитно

Топ 10 книги за парите

11:13, April 09, 2021 | От New Me

                Топ 10 книги за парите

Не са за изпускане!

Снимка: Kalibrado

Ако искате да се справяте по-добре с личните си финанси, да можете да правите бюджета си всеки месец, да увеличите не само спестяванията, но и доходите си, тези няколко книги са за вас.

"Богат татко, беден татко" - Робърт Кийосаки

Неслучайно започваме с тази книга, вдъхновила милиони хора по света. В нея може и да не намерите всички практически отговори, които ви вълнуват в момента, но със сигурност ще откриете мотивацията, която ще ви помогне да промените нагласата, мисленето и навиците си. А като начало, това е най-важно.

"Несправедливо предимство" - Робърт Кийосаки

И вече преминаваме към по-същинската част на нещата. Къде се крие причината за все по-увеличаващата се пропаст между богати и бедни, какво можем да направим в сегашната ситуация, за да постигнем по-голяма финансова независимост и какво е много по-работещо от традиционното за българската народопсихология да заделяме спестявания за "черни дни".

"Мисли и забогатявай" - Наполеон Хил

Друга книга, която просто не можем да пропуснем, когато говорим за финансова независимост и пари. Също като в "Богат татко, беден татко" на Кийосаки, тук ще намерите повече съвети, свързани с начина на мислене, ще се запознаете с много успешни примери и ще осъзнаете колко е важно да използвате правилно ресурсите, които имате.

"Законите на парите" - Сузи Орман

И от мотивацията отново обратно към практическата част. Доста полезна книга, в която ще се запознаете с петте основни закона на парите, ще получите и немалко любопитни и важни упражнения, които ще ви помогнат да се справяте по-добре с парите. Книгата ще ви свърши много добра работа, ако сте и семейни.

"Like a Virgin"- Ричард Брансън

Огромна доза вдъхновение и изпитани рецепти за справяне с различни ситуации ще получите от тази книга. За смелостта да стартираш собствен бизнес, за трудностите, спадовете, подбора на екипа и мотивацията му, за изграждането на бранд и всичко друго, което ви интересува, представено през вълнуващия път, извървян в бизнеса от Ричард Брансън.

"Най-богатият човек във Вавилон" - Джордж Клейсън

Ще се сблъскате с принципите, които движат света на парите от векове. Ще разберете колко е важно да не харчите всичко, което имате, но и да се ориентирате правилно в разходите си. Подходящо четиво както за начинаещи във финансовия свят, така и за инвеститори. Определено е книга, която си заслужава да включите в списъка си за четене.

"Парите или живота" - Вики Робин

Искате да избягате от омагьосания кръг само на печелене на пари от заплата и на харчене? Особено ако срещате известни трудности и с намирането на допълнителни доходи. Е, тази книга е за вас. Доста практически ориентирана - ще ви помогне да преодолеете проблемите със задълженията, да промените нагласата си, да се измъкнете от смазващия цикъл на само работа и харчене.

"Съседът милионер" - Томас Стенли

Ще се натъкнете на прелюбопитна статистика за навиците и стандарта на живот на базата на изследвания и проучвания на милионери и хиляди хора с висок доход. За някои статистиката може да не е най-любимата и интересна част, но със сигурност книгата ще ви помогне да стигнете до някои полезни заключения.

"Кой ми взе сиренцето" - Спенсър Джонсън

Идеална книга за трудните моменти в живота, когато усещате, че нещо не е съвсем както трябва, но нямате идея как да го промените. Силно мотивираща - ще ви помогне да се отървете от грешното схващане, че трябва да изчаквате, докато бурята премине, а проблемите ви изчезнат сами. Колкото по-бързо осъзнаете, че всичко е във ваши ръце и само вие можете да намерите решенията, толкова по-добре ще живеете. Е, книгата ще ви помогне за това.

"Тотална финансова промяна" - Дейв Рамзи

В груб превод ви препоръчваме и книгата на Рамзи "The Total Money Makeover: A Proven Plan for Financial Fitness". Успешните истории говорят сами за себе си в тази книга. Но най-важното е, че няма лесни решения, нито нещата се случват като с магическа пръчка. Книгата ще развенчае много митове и обръща внимание на проблема с прекомерното харчене и свръхконсумиране. Приложете теорията от книгата и ще проработи, защото ще успеете да вникнете в същината на проблема ви с парите.

Imasmi web loading