Трендовете в грима тази пролет

Mihai Stefan / Unsplash

Mihai Stefan / Unsplash

Автор: New Me

20 Март 2019

С настъпването на по-топлите месеци настроението ни значително се подобрява, но още по-приятно ни става от тенденциите в грима, които ще властват тази пролет. Ще има от всичко по много и за всеки вкус по нещо. Изберете тези трендове, които най-много ви допадат и бъдете неотразими.

Златисто

Ще бъдете сияйни и ще изглеждате царствено, ако заложите на златистите нюанси в грима. Изберете такива с повече или по-малко блясък, или пък си направете опушен грим със златисти елементи. Гарантирано, ще привлечете всички погледи.

Цветна очна линия

Този акцент ще придаде страхотен завършек на грима ви. Може да подберете очна линия в розово, синьо, жълто или каквото друго подхожда на очите ви. Невероятно свежо и различно, няма да съжалявате.

Розова спирала

О, да. При това върху целите мигли, не само по връхчетата или в края на окото. Нищо не показва, че се радвате на настъпващата пролет, повече от това да заложите на повече цвят в грима си. Само внимавайте и комбинирайте добре цветната спирала с останалата част от грима си - тя не отива на всеки тип грим.

Металик

Това не е всекидневен грим, разбира се, но е една от най-отличителните тенденции за тази пролет. Вечерното ви излизане наистина ще е паметно, ако заложите на червило в цвят металик например.

Нежна очна линия

Тя се различава от класическата, която носи по-скоро драматичен ефект. Нежната очна линия е по-бледа, може да е направена с молив или като акцент със сенки, и да не е върху цялото око, а само като завършек в края му.

Ярко червило

И тук вече можете да развихрите въображението си. Не избирайте червило с прекалено много блясък обаче, заложете на по-матово. А цветът - изцяло по ваш вкус. Червено, оранжево, розово, дори жълто или друго червило - експериментирайте смело.

Неоново

Тъй като това е твърде силно отличаващ се грим, важно е да бъде просто малък акцент във визията ви. Например очна линия в неонов цвят би стояла свежо и много различно от всичко, което сте пробвали досега.

Бляскава кожа

Подсилете блясъка на кожата си, без да прекалявате и да изглежда мазна, разбира се. С това ще й придадете сияен и свеж вид. А още по-добре, ако комбинирате с изразен цвят на бузите. Така че не пропускайте да им придаде розов или прасковен цвят - в зависимост от кожата ви. Останалата част от грима може да е по-неутрална. 

Опушен грим с бледи устни

Подчертайте силно очите, но заложете на "nude" червило. Така издигате опушения грим до ново ниво. А хубавото е, че няма да изглежда прекалено, напротив - ще постигнете отличен баланс.

Цветни сенки

Този тренд ще се запази и през лятото на тази година. Използвайте сенки в наситени цветове, но не ги смесвайте с други нюанси. Заложете на едноцветния грим за очите, цветът ще е достатъчно отличителен и няма да имате нужда да го подчертавате с каквото и да било друго.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща