Трикове: Как да бъдеш супер продуктивен?

Автор: New Me

30 Ноември 2020

Използването на вашето време е едно от най-съществените умения, които са ви необходими като човек, за да оцелеете. Да, сърфирането в интернет за забавни видеоклипове може да бъде весело на пръв поглед, но може да ви донесе и посттравматична депресия. Ако обаче прекарате времето си в учене на умение, от което бихте могли да се възползвате, ще се почувствате по-добре.

Да се научиш да прекарваш времето си продуктивно не е лесно, но ако се замислиш, всъщност не е толкова трудно. Всичко, от което се нуждаете, за да просперирате, е волята. Сега трябва да намерите причина да бъдете мотивирани. Мотивацията има различно значение за всички нас, просто трябва да намерите своето.

Открийте себе си

Знайте кои сте и бъдете наясно със своите умения, способности, вашите харесвания, темперамента си, всичко, което е необходимо, за да постигнете вашата цел.

Обикновено хората казват, че не са в работна фаза или отлагат задача от седмици. Въпреки че тази задача можеше да бъде приключена след час, но по някакъв начин не можете да намерите подходящия момент за нея. Това е добре, случва се на всички нас в някакъв момент от живота ни. Време е да проучите себе си. Знайте какво ви движи, какво ви кара да работите с часове.

Както казахме преди малко, два часа продуктивни работи ще ви накарат да се почувствате по-добре от един час, прекаран в разглеждане на клипове в интернет. Доверете се на себе си, можете да постигнете непостижимото. Всичко, което трябва да направите, е да оставите телефона си настрана и да започнете да работите.

Разбираемо е, ако в началото не можете да работите съсредоточено един час. В началото ще бъде не повече от 15 минути, но не се отказвайте. Времето ще се увеличава постепенно, а също така и вашата производителност.

Не се сравнявайте

Всичко отнема време. Бил Гейтс не стана милиардер за една нощ. Трябва да имате план и да го преследвате. Без да се сравнявате кой къде е или колко бързо е стигнал там. Вашият път си е ваш. 

Бъдете отворени за нови опити

Състоянието на ума е най-важното, за да започнете нещо ново. Трябва да си отделите време да се изчистите от стари навици, да избистрите съзнанието си. Освен това се научете да разбирате проблемите и да приемате критиките. Много хора ще ви кажат, че не си заслужавате или не можете да постигнете нещо, но това е само защото те не са вие. Всеки човек е уникален по свой начин, просто трябва да поработите по своя начин, за да откриете тази уникалност във вас.

Попитайте себе си, къде се виждате след година, какво трябва да направите, за да постигнете целта си и как планирате да постигнете тази цел. След като направите това, ще имате по-ясен образ на амбициите си.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща