Уроци за живота от Буда

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

11 Април 2018

Колко сложен ни се вижда понякога животът и как трудно приемаме случващото се с нас. Но можем да намерим вдъхновение и да научим много от простите уроци за живота на Буда.

Ето ги и тях...

"Бъди там, където си, иначе ще пропуснеш живота си" - Толкова често живеем в миналото или в отчаяно очакване на по-доброто бъдеще, че забравяме да живеем тук и сега, и пропускаме толкова много от настоящето.

Вижте още: 5 ваши качества, в които всеки ще се влюби

"Каната се пълни капка по капка" - Ако искаме и нашата "кана" да е пълна, трябва да сме готови да проявим постоянство и упоритост, и да не се отказваме при първите трудности.

"Съзнанието ни е всичко. Ние сме това, което мислим" - Не е случайно, че толкова много се говори за позитивната нагласа и положителните мисли. Съзнанието ви е ключът за много повече, отколкото предполагате...

Вижте още: Спрете да преследвате тези неща

"Ако не намериш човек, който да ти помогне в твоя духовен път, върви сам" - Често душевната страна на нещата е много по-важна от физическата. Затова и не трябва да се обграждаме с хора, които няма да ни помогнат да вървим напред и да ставаме по-добра версия на самите себе си.

"Привързаността води до страдание" - Не си мислете, че хората, които обичате, няма да ви наранят никога, както и вие тях. Винаги, където има чувства, може да бъдат наранени.

Вижте още: Как да се отървем от емоционалния багаж?

"Острият език може да убие дори без капка кръв" - Думите могат да наранят силно и необратимо, затова трябва да внимаваме какво изричаме.

"Добротата трябва да бъде естественият ви начин на живот, а не изключение" - Не бива да се спираме да правим добро от страх, че няма да го получим от другите. Добротата ще ви накара да се чувствате наистина добре и ще успокои съзнанието ви.

"Когато харесаш цвете, го откъсваш, когато обичаш цвете, го поливаш всеки ден" - Истинската любов изисква грижи и отдаденост. Всеки ден.

Вижте още:

8 закона на кармата

Това издава ниското самочувствие!

Скъпоценните камъни не са само бижу

Линиите на китката ти говорят...

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща