Вдъхнови се

Уроците, които ни отнема един живот да научим

16:28, October 15, 2018 | От New Me

                Уроците, които ни отнема един живот да научим

А колкото по-рано, толкова по-добре

Трябва ли да чакаме последните си дни, за да си дадем сметка за нещата, които всъщност е трябвало да бъдат съществени в живота? И трябва ли ни залива вълна от съжаление за пропуснатите шансове? В момента, в който приемем живота за даденост, започваме само да съществуваме. Времето е единственият ресурс, който никога не можем да възстановим. За съжаление, повечето хора осъзнават това едва след като е станало твърде късно.

Това са уроците, които често ни отнемат един живот, за да научим.

1. Несполуките са нашите уроци

Някои от най-трудните уроци, които научаваме в живота, са от нашите неуспехи. Докато правите големи грешки, не се отчайвайте. Всъщност поемайте рискове и напускайте зоната си на комфорт толкова често, колкото можете, дори ако това означава, че рискувате да се провалите. Нашите провали са подаръци. Те ни учат да приемаме себе си такива, каквито сме. Те ни учат да се изправим пред нашия страх. Нашите неуспехи са причините, поради които можем да се превърнем в страхотни хора. Научете се да ги обичате.

Вижте още: Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите

2. Живей в момента

Прекалено често се улавяме в обсебеност от миналото или в тревога за бъдещето. Когато времето ти изтече, ще разбереш, че има значение само настоящето. Миналото е изчезнало, а бъдещето не е гаранция. Единственото нещо, което контролирате, е как действате и какво правите с времето си точно сега. Затворете вратата на миналото. Имайте план за бъдещето си, но не живейте само за него.  Живейте в настоящето време. Излезте и живейте днес. Утре не е сключена сделка.

Вижте още: Най-важното е да намериш точния човек

3. Живейте за себе си

Когато хората осъзнаят, че животът им е почти свършил, те се връщат обратно с някаква яснота, която никога преди не са имали. Става очевидно, че мечтите, които са преследвали през всичките тези години, са били грешни. Ние имаме само един живот, за да живеем. Защо да го живея за някой друг? Имайте смелостта да бъдете верни на най-дълбоките си желания. Запитайте се какво е това, което наистина искате от живота си, и след това отидете за него.

Вижте още: Повечето животи са прекарвани в слагане и сваляне на маски

4. Работете здраво, но не прекалено

Преследвайте мечтите си и работете усърдно, за да се сбъднат. Но отделяйте време за семейството си. Едно от най-големите съжаления на хората, когато животът им напредне твърде, е, че не са прекарали достатъчно време с онези, които са имали най-много значение.

Макар че е толкова важно да преследвате мечтите си и да работите трескаво, за да постигнете целите си, стремете се да поддържате баланс в живота си.

5. Отлагането ви превръща в роб

Времето е ценен ресурс, твърде ценен...Когато отлагате и губите ценното си време, вие ставате роб на миналото. Отхвърлете желанието да отлагате, въпреки че изкушението е навсякъде.

Вижте още: Как другите да те уважават? В 6 стъпки

6. Действията говорят по-силно от думите

Въпреки че повечето от нас вероятно са чували тази популярна фраза, тя може да отнеме цял живот, за да я разберем напълно. Ние вярваме в заблудите на света, на другите хора и на себе си. Даваме възможност на другите  да ни залъгват с думи, а действията им да показват истинските им намерения.

Казваме си, че ще променим живота си, но никога не предприемаме действия за постигането на нашите цели. Думите осигуряват временно утеха, но действието е това, което наистина определя кои сме ние и кои са другите.

Вижте още: Най-краткият IQ тест – само три въпроса

7. Добротата е важна

Усмихвайте се на непознати, които изглежда имат лош ден. Доплатете на възрастната дама на касата в магазина, няма да обеднеете с 5 лева. Научете се да давате повече от това, което получавате.

Има възможности за доброта навсякъде...само имайте желание да я проявите. Не само, че добротата създава различен свят за хората около вас, но и ще промени живота ви. Помагайки на другите, ти си помагаш.

8. Покажете благодарност

Кога започваме да оценяваме всичко, което имаме, и спираме да се съсредоточаваме върху нещата, които нямаме? Не е ли твърде късно. Установяването на навика за благодарност е истинският ключ към щастието. Затова започнете да отделяте време, за да оцените всичко, което имате. А то не е малко...

Imasmi web loading