Заменете вредната захар с билка за един неустоим десерт
Днес ви отвеждаме в Кухнята на Страхил, където един от най-добрите фитнес инструктори у нас ще ви покаже как да си приготвите един от най-любимите десерти, като вместо захар използвате стевия.
Продукти:
4 яйца на стайна температура
500 мл прясно мляко на стайна температура
100 г стевия на прах
1/2 ч.л. ванилия
50 г захар (за карамела)
10 г вода (за карамела)
Приготвяне
1. Яйцата се разбъркват със стевията на бавна степен с мискер. След като стевията се разтвори, добавяме ванилията.
2. В сместа сипваме на тънка струя прясното мляко, като през това време се бърка с миксера, за да не стане кремът ни на шупли.
3. За приготвянето на карамела сипваме в тенджерка захарта и водата, като не трябва да бъркате през това време, докато не видите, че карамелът е напълно готов.
4. Изсипвате на дъното на формичката по 1 с.л. карамел, а след като изстине, изливате отгоре и готовата смес.
5. Крем карамелът се пече в тавичка с вода, на фурна с вентилатор, на 150 градуса за около 60-75 мин.
Повече подробности за рецептата и калориите в един крем карамел вижте във видеото: