Вкусно

В кухнята с Веси: Брауни с нутела

13:03, January 04, 2018 | От Веси Спасова

                В кухнята с Веси: Брауни с нутела

Този десерт е просто страхотен! Мога да го опиша с едно изречение – сочно шоколадово брауни, покрито с нутела и шоколад.

Този десерт е просто страхотен! Мога да го опиша с едно изречение – сочно шоколадово брауни, покрито с нутела и шоколад. Или с други думи – шоколад + шоколад + нутела + шоколад. :)

Брауни основата е готова за 30 минути, заедно с печенето, а крема с нутела ще приготвите за нула време, докато браунито се пече. В общи линии това е един много лесен и изключително бърз десерт, който в същото време изглежда супер и има впечатляващ вкус.

brauni2.jpg

През изминалия декември приготвих този десерт може би повече от 10 пъти за най-различни поводи. Не случайно тази рецепта влезе в списъка ми с бързи и празнични десерти, толкова е лесен, че винаги когато ви се наложи или имате желание да приготвите някакъв домашен десерт, но нямате много свободно време, можете да се обръщате към тази рецепта.

Вижте още: В кухнята с Веси: Най-вкусното домашно тесто за пица

Искам да използвам възможността да ви честитя новата година. Бъдете много здрави, щастливи и усмихнати. Нека новата година е изпълнена с приключения и прекрасни мигове.

Аз вече си пожелах да имам повече свободно време за семейството, за готвене, снимане, за пътешествия и почивка.

Благодарна съм за всички вас, които следите моите рецепти и ме подкрепяте с прекрасните си коментари.

Честита Нова Година.

За  брауни основата:

60 грама черен шоколад

110 грама масло

1/2 лъжичка ванилия

2 супени лъжици бърбън

160 грама кафява захар

2 големи яйца

90 грама брашно

50 грама какао

20 грама млени бадеми (или други ядки по избор, а ако нямате ядки, заместете с брашно)

brauni1.jpg

За шоколадовия крем:

200 грама черен шоколад

50 грама масло

350 грама нутела

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180С и застелете малка тава 20/20см с хартия за печене.

В голяма купа разтопете шоколада и маслото. Към тях добавете ванилията, бърбъна и захарта. Добавете яйцата едно по едно, като разбърквате добре след всяко.

В друга купа смесете брашното с какаото и бадемите, след което изсипете при шоколадовата смес и разбъркайте с гумена шпатула докато всички съставки се смесят.

Изсипете сместа е тавата. 

** Сместа ще е гъста, но я изравнете с лъжица/шпатула колкото можете.

Печете 20 минути.

Оставете да се охлади 20-30 минути.

Междувременно, в друга купа разтопете шоколада и маслото. Към тях добавете Нутела-та и разбъркайте. Изсипете сместа върху вече изпеченото брауни, украсете с натрошени ядки или настърган шоколад и сложете в хладилник да стегне (1-2 часа). 

Сервирайте на стайна температура.

brauni.jpg

Imasmi web loading