Днешната рецепта е идеален вариант за бърза вечеря в работен ден или през уикенда...
Днешната рецепта е идеален вариант за бърза вечеря в работен ден или през уикенда. Това ястие се приготвя сравнително бързо, не е претенциозно и не изисква особено сложни умения или инструменти в кухнята.
Трябва ви една голяма тенджера, в която ще задушите месото със зеленчуците, можете да добавите и допълнителни зеленчуци по ваш избор.
Ако искате да си направите вкусно хапване за кино вечер, добавете и един пакет с тортили и сте готови с лесен “фингър фууд” за спокойна вечер пред телевизора.
Това е една от рецептите, които приготвяме поне веднъж в месеца, защото я обичаме толкова много и се надявам и вие да я обикнете също като нас.
Продукти:
3-4 супени лъжици зехтин
1 глава лук, нарязана на ситно
3 скилидки чесън, нарязани на ситно
2 големи червени чушки, нарязани
1 голяма люта чушка, нарязана на ситно
700 грама телешка кайма
1 чаена лъжичка червен пипер
1/2 чаена лъжичка кимион
1/2 чаена лъжичка кориандър
1/2 чаена лъжичка майорана
1 консерва (400 грама) цели домати (или пресни домати, ако предпочитате)
2 супени лъжици доматено пюре
1 супена лъжица захар (по избор)
1 супена лъжица брашно (по избор)
1 консерва (400 грама) червен боб (отцеден)
Сол и пипер на вкус
Вижте още: Най-вкусното домашно тесто за пица
Приготвяне
Загрейте зехтина в голяма тенджера. Добавете лука, чесъна, червените чушки и лютата чушка, и гответе на средно висока температура няколко минути, докато се запържат до златисто.
Добавете каймата и я разбъркайте добре, докато я наситните. Запържете я до златисто, след което добавете подправките – червен пипер, кимион, кориандър, майорана, сол и пипер. Разбъркайте.
След като каймата е запържена и водата, която каймата е пуснала, се е изпарила, добавете доматената консерва и пюрето. Разбъркайте добре и гответе около 15 минути или докато почти цялата вода се изпари и остане само гъст сос.
Добавете лъжичка захар, ако доматите са кисели и лъжичка брашно в случай, че искате да сгъстите допълнително соса.
Добавете боба и разбъркайте. Овкусете допълнително със сол и пипер, ако желаете.
Сервирайте с тортила, такос или сварен бял ориз.
Гарнирайте с нарязана на ситно зелена салата, айсберг, рукола, спанак, настъргано сирене или кашкавал, пресни домати или други зеленчуци по избор.