Най-вкусната домашна бисквитена торта...
Още страхотни рецепти от Веси Спасова вижте тук
Продукти:
1 пакет бисквити (каквито ви харесват)
250 грама маскарпоне
200 мл. сладка сметана (течна)
200 мл. мляко
100 мл. бейлис
100 грама пудра захар
1 чаена лъжица екстракт от ванилия
Нутела (на корем)
Шоколад (настърган за гарнитура)
Бита сметана (по желание)
Приготвяне:
Разбийте сметаната в голяма купа. Добавете маскарпонето, ванилията и половината от захарта. Разбийте добре с миксер, докато всички съставки са добре смесени. Ако обичате сметана, можете съвсем спокойно да удвоите дозата. Така кремът ще стане още по лек и пухкав.
Изберете съд за сервиране – аз ползвах голяма чаша на столче (20 см диаметър), можете да ползвате също тавичка, или няколко малки индивидуални десертни чашки.
Смесете млякото, бейлиса и останалата част от захарта.
Потопете бисквитите в млякото. Оставете за 20-30 секунди, за да попият от млекцето (бъдете внимателни, да не ги оставите прекалено дълго и да се разкашкат).
Поставете един ред от напоените бисквити в съда за сервиране. Поръсете с нутела и покрийте с крема.
Повторете тези стъпки, докато кремът и бисквитките свършат – един ред бисквитки, един ред крем, един ред бисквитки и т.н....
Украсете с бита сметана и настърган шоколад, плодове или ядки.
Оставете в хладилника за няколко часа, за предпочитане за през нощта.