Вкусно

В кухнята с Веси: Шоколадови бонбони с бейлис

13:52, February 14, 2018 | От Веси Спасова

                В кухнята с Веси: Шоколадови бонбони с бейлис

Божествено вкусни, а толкова лесни за приготвяне...

Има хиляди рецепти за домашни бонбони…най-различни… с алкохол или без, с плодове или шоколад, с кокосови стърготини, със сметана или ядки.

Винаги когато реша да приготвя домашни бонбони изпадам в дилема и почвам да се чудя какво ли да добавя този път… Понякога колкото по-малко съставки, толкова по-добър е вкусът… затова днес ще споделя с вас една простичка рецепта с общо 5 съставки, от която обаче се получават изключително вкусни бонбони!

бонбон2.jpg

Рецептата е лесна, бърза и не изисква нито особена подготовка, нито инструменти.

Продукти:

400 грама смлени бисквити (можете да използвате кухненски робот, важното е да бъдат много добре смлени)
1 лъжица какао
1 лъжица пудра захар
1 консерва кондензирано мляко
125 грама масло, разтопено
Бейлис (ако желаете)
Разтопен шоколад за потапяне (около 200 грама за тази доза)

бонбон3.jpg

 

Приготвяне:

Сложете натрошените бисквити в дълбока купа. Добавете какаото и захарта и разбъркайте.

Добавете разтопеното масло, кондензираното мляко и бейлиса (по желание). Разбъркайте още веднъж добре, докато получите тесто.

Покрийте купата с фолио и оставете в хладилника за около час, докато тестото стегне.

Извадете от хладилника и оформете малки топки, с помощта на малка лъжичка и ръце. Когато ръцете ви започнат да лепнат ги измийте и след това продължете с оформянето на топчетата.

Можете да потопите топките в разтопен шоколад, или да оваляте в какао, кокос, пудра захар или натрошени ядки.

*** Ако ги потопите в шоколад, ги оставете отново в хладилника да стегне шоколадът. Можете след това да ги покриете с втори слой шоколад или само да ги поръсите.

Най-вкусни са студени от хладилника.

бонбон.jpg

Imasmi web loading