Божествено вкусни, а толкова лесни за приготвяне...
Има хиляди рецепти за домашни бонбони…най-различни… с алкохол или без, с плодове или шоколад, с кокосови стърготини, със сметана или ядки.
Винаги когато реша да приготвя домашни бонбони изпадам в дилема и почвам да се чудя какво ли да добавя този път… Понякога колкото по-малко съставки, толкова по-добър е вкусът… затова днес ще споделя с вас една простичка рецепта с общо 5 съставки, от която обаче се получават изключително вкусни бонбони!
Рецептата е лесна, бърза и не изисква нито особена подготовка, нито инструменти.
Продукти:
400 грама смлени бисквити (можете да използвате кухненски робот, важното е да бъдат много добре смлени)
1 лъжица какао
1 лъжица пудра захар
1 консерва кондензирано мляко
125 грама масло, разтопено
Бейлис (ако желаете)
Разтопен шоколад за потапяне (около 200 грама за тази доза)
Приготвяне:
Сложете натрошените бисквити в дълбока купа. Добавете какаото и захарта и разбъркайте.
Добавете разтопеното масло, кондензираното мляко и бейлиса (по желание). Разбъркайте още веднъж добре, докато получите тесто.
Покрийте купата с фолио и оставете в хладилника за около час, докато тестото стегне.
Извадете от хладилника и оформете малки топки, с помощта на малка лъжичка и ръце. Когато ръцете ви започнат да лепнат ги измийте и след това продължете с оформянето на топчетата.
Можете да потопите топките в разтопен шоколад, или да оваляте в какао, кокос, пудра захар или натрошени ядки.
*** Ако ги потопите в шоколад, ги оставете отново в хладилника да стегне шоколадът. Можете след това да ги покриете с втори слой шоколад или само да ги поръсите.
Най-вкусни са студени от хладилника.