Когато искате да приготвите нещо бързо, лесно и божествено вкусно.
Всички обичаме мързеливите съботи и недели, когато можем да си поспим до по-късно и да станем от леглото единствено за едно божествено хапване. Затова ви предлагаме нашия вариант за брънч, вдъхновен от рецепта на великия Гордън Рамзи, но променен с продукти по наш вкус. Вие можете да направите абсолютно същото за вашата комбинация между закуска и обяд (брънч), като заложите на любимите си продукти.
Ето какво ви трябва за тази изкусителна и наистина лесна рецепта.
Продукти:
7 яйца
1-2 с.л. зехтин
5-6 резена бекон
1-2 червени чушки
грах
2-3 стръка зелен лук
пармезан (за настъргване)
спанак
моцарела
сол
черен пипер
Приготвяне:
1. Включете котлона на средна към силна температура и добавете зехтина.
2. В тиган (или в друг кръгъл съд, който след това ще можете да сложите във фурната) сипете нарязания на малки парченца бекон. Овкусете със сол и черен пипер на вкус. Когато започне да пуска мазнината си, добавете нарязаната на лентички червена чушка.
3. Намалете котлона и разбърквайте добре, докато чушката омекне, а беконът започне да хваща златист загар. След това добавете зеления лук и продължете да разбърквате.
4. В купа счупете 7-8 яйца и настържете пармезан на вкус (добре е да е повече). Овкусете с черен пипер и разбийте сместа много добре.
5. В тигана добавете граха и спанака, за да придадете свеж пролетен вкус на вашата фритата. Накъсайте едно парче моцарела и я добавете при зеленчуците и бекона.
6. След като сте разбъркали добре, изсипете бавно и равномерно сместа от разбитите яйца в тигана. Размесете добре с останалите съставки, за да достигне сместа до дъното на съда.
7. Накрая настържете отгоре пармезан или друго сирене на вкус и сложете вашата фритата във фурната за около 5 минути.
Вашият перфектен брънч за мързеливия уикенд е готов. Насладете му се.