Една истинска класика
Колкото и да внимаваме с това какво хапваме с наближаването на по-топлите месеци, никога не можем да устоим на един божествен класически десерт. Днес ви предлагаме една лесна и бърза рецепта за любимия крем брюле.
Продукти:
6 жълтъка
150 г захар
5-6 лъжици кафява захар (за карамелената коричка)
2 ванилии
600 мл сладкарска сметана
Приготвяне:
1. Отделете жълтъците от белтъците. Изсипете захарта при жълтъците и разбийте много добре.
2. Добавете сметаната към сместа и поставете всичко в по-голяма касерола, задължително на водна баня. Бъркайте постоянно, докато се сгъсти и стане на крем.
3. Махнете готовия крем от котлона и го разпределете в купички. Оставете го да се охлади до момента на сервиране.
4. Карамелената коричка се прави непосредствено преди поднасянето на крема. Поръсете с кафява захар отгоре и я разтопете с готварска горелка. Ако не разполагате с такава, можете да използвате горната част на фурната си. Нагрейте я (без да нагрява отдолу и без вентилатор) и разтопете набързо кафявата захар, като внимавате да не се опарите.