Идеално допълнение към зеленчуците през пролетта
С наближаването на пролетта нямаме търпение да започнем да хапваме повече свежи зеленчуци и салати. За да е още по-вкусно всичко обаче, ще ви предложим перфектния вариант да подправите всеки микс от зелени храни.
Най-хубавото е, че ще ви отнеме не повече от 4-5 минути.
Продукти:
5-6 с.л. зехтин Extra Virgin
6 с.л. прясно изцеден портокалов сок (може и повече - на вкус)
1 скилидка чесън (не много голяма)
1/4 ч.л. сол
1/4 чашка винен оцет (ако не обичате винен оцет, може и по-малко)
1 с.л. дижонска горчица
Приготвяне:
- Обелете чесъна и го смачкайте със страничната част на ножа. Смесете го добре със солта.
- Сипете зехтина и разбъркайте, като намачквате с вилица скилидката чесън.
- Добавете сока, оцета и горчицата. Минете всичко през блендер, докато се получи хомогенна смес.
- Ако дресингът ви е малко кисел, сипете още от изцедения портокалов сок. Добавете сол на вкус, ако е необходимо.