Лесно и толкова вкусно
Ако си мислите, че в донътите (малко по-специфичните понички) има нещо кой знае колко сложно, значи не сте опитвали тази рецепта.
С нея ще си направите перфектните домашни донъти, с които да впечатлите не само семейството, но и приятелите си.
Продукти:
500 г брашно
250 мл пълномаслено мляко
100 г масло (на стайна температура)
2 яйца
пакетче суха мая
40 г захар
щипка сол
ванилия
черен/бял шоколад
декорации
Приготвяне:
1. В голяма купа сипвате всички съставки (първо сухите се размесват добре, след това се добавят и течните).
2. Разбиват се с миксер (ако имате робот, ще ви е най-лесно) или на ръка до получаването на гладко тесто.
3. Оставете го в купа, докато тестото се "надигне" достатъчно. След което го разточете с дебелина 1,5 см и с ринг или чаша изрежете кръгчета за донътите. Направете дупка в средата с по-висока капачка или друг подобен предмет.
4. Сложете ги в дълбок съд с нагорещено олио и ги извадете, когато добият златист загар и от двете страни.
5. За декорацията можете да импровизирате. Нашето предложение е да разтопите на водна баня черен или бял шоколад, да потопите донътите от едната страна в шоколада и след това да поръсите с декорации на вкус.