Трип

Вълшебните гори

08:59, April 29, 2021 | От New Me

                Вълшебните гори

Една по-различна разходка...

Пролетта е в разгара си, а с нея се засилва и желанието ни да се откъснем от дезинфектанти, мерки и вируси. И ако все още не сте ваксинирани и предпочитате да отидете до по-спокойни места или откровено да "хванете гората", то ще ви предложим една вълшебна разходка, с която да оцените величието и красотата на природата...

Черната гора (Шварцвалд), Германия

Буквално като излязла от приказките, тази гора е свързвана с безброй митове и легенди. От нимфи, през духове, до загадъчни пътеки, които отвеждали залуталите се пътници завинаги навътре в гората. Но реално няма от какво да се страхувате, това е магично място, което определено си заслужава да се види.

Бамбуковата гора Сагано, Япония

Западно от Киото, Сагано е една от най-предпочитаните дестинации за туристи. Бамбукът е символ на благополучието и чистотата и е тясно свързан с културата на страната. Идеален начин да прочистите съзнанието си и да се любувате на красивите зелени нюанси в различните часове от деня.

Отзарета, Испания

От баски името може да се преведе в духа на "малкото момиче". Гората е част от националния парк Горбеа и може да остави всеки посетител без дъх. Вековни дървета и загадъчна атмосфера със стелещи се мъгли ще оставят усещането за едно наистина мистично място.

Халербос, Белгия

Неповторима гора, която всяка пролет радва посетителите си с красив син "килим" от диви зюмбюли. В близост до гората често се организират и различни мероприятия, подходящи за семейства. А гледката е повече от страхотна.

Мъхестата гора, Румъния

Загадъчно и приказно място, каквото едва ли ще видите на много други места по света. А най-хубавото е, че не е толкова далече и със сигурност е една екскурзия, която си заслужава да направите.

Кривата гора, Полша

Една уникална гора, в която ще видите дървета с изключително причудлива форма. Неотдавна природозащитници предупредиха, че гората започва да загива, и ще изчезне напълно, ако не бъдат взети мерки. Така че, ако сте планирали пътуване към Полша, опитайте се да включите и това приказно място в списъка си.

Гората на гоблините, Нова Зеландия

Името говори достатъчно само по себе си. Става въпрос за малко плашеща гора, излязла сякаш от някоя фентъзи книга. Дърветата са целите покрити в мъх, а клоните им се преплитат нагоре, като правят гората да изглежда още по-тайнствена.

Каменната гора (Цинги), Мадагаскар

Едно място, което сякаш е изцяло изпълнено с каменни ножове. Високи и остри скали са осеяли цялата гора, а дърветата са намерили своето място сред тях. Може да се каже, че това е един от най-опасните природни паркове, които бихте могли да посетите, но пък гледката определено ще си заслужава.

Imasmi web loading